Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ - Ήθελαν νεκρούς – Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα – Τραυματίστηκε αστυνομικός & νεωκόρος - ΒΙΝΤΕΟ


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πλαϊνή είσοδο της εκκλησίας και σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο... 








νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε το ύποπτο αντικείμενο και ενημέρωσε την αστυνομία. Ανέφερε ότι υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί στην είσοδο του Ναού στο οποίο διέκρινε καλώδια και γκαζάκια. Μάλιστα ο Γ.Γ. των ειδικών φρουρών Σ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι ο νεωκόρος απομάκρυνε τον μηχανισμό μεταφέροντας τον από την είσοδο του Ιερού Ναού στο παρτέρι.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο περιπολικό το Α.Τ. Εξαρχείων και ο ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε τον μηχανισμό. Την ώρα που ο αστυνομικός, αλλά και ο νεωκόρος της εκκλησίας βρισκόταν δίπλα στον μηχανισμό αυτός εξερράγη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως o αστυνομικος έχει τραυματιστεί στα χέρια και το πρόσωπο.

Είτε περνούσε τυχαία, είτε είχε ειδοποιηθεί το κέντρο επιχειρήσεων και κατά την προσέγγισή του στο σημείο σημειώθηκε η έκρηξη.

Παράλληλα επεσήμανε πως ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου ενδεχομένως να μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την αρχική του θέση και όταν στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός για να το ελέγξει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε τι σοβαρότητα του περιστατικού, την έκρηξη βόμβας στην καρδιά του Κολωνακίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η έκρηξη στο Κολωνάκι ήταν ισχυρή, Μάρτυρες περιγράφουν μια μεγάλη λάμψη και εκκωφαντικό θόρυβο.
Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι από το περιστατικό.

Ο τόπος και ο χρόνος δείχνει ότι οι δράστες είχαν στόχο έναν Ιερό Ναό – σύμβολο για την Πρωτεύουσα και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές.

Δεν επέλεξαν όμως απλά να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα. Δεν φρόντισαν να κάνουν κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και έτσι έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δείτε βίντεο: