Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αλβανοί και Άραβες οι διακινητές ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο



Τα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης για την πάταξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών παρουσιάστηκαν σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Στην... 

 
 
 
 
επιχείρηση, όπου συμμετείχαν συνολικά 200 αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 43 άτομα εκ των οποίων οι 34 έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μικροδέματα κάνναβης εντοπίστηκαν σε δωμάτιο φοιτητικής εστίας, στο οποίο διέμενε 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν ήταν φοιτητής.

Η πλειονότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ στο κύκλωμα δρούσε και μικρή ομάδα αραβικής καταγωγής.

Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται από 18 έως 40 ετών.

Χαρακτηριστικό του κυκλώματος, από το οποίο συνελήφθησαν και ηγετικά στελέχη, ήταν η ύπαρξη «ομαδάρχη», ατόμου δηλαδή που επόπτευε επιμέρους ομάδες και εισέπραττε τα χρήματα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών για να τα παραδώσει στα ανώτερα στελέχη.

Παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, σε δεκαοκτώ οικίες και σε τέσσερα συνολικά δωμάτια της φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης

σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”)

5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

πάνω από 14.000 ευρώ,

1 πιστόλι και 1 περίστροφο,

ένα σπαθί και

2 μαχαίρια.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:

ο 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση,

δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Τέλος συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες για τα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Ζησιμόπουλο, ειδική ομάδα ερευνούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον χώρο του Αριστοτελείου, ενώ οι αρχές έχουν καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι μορφές παραβατικότητας στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο κ. Ζησιμόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β’ Πέτρος Τάνος.