Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Συνδυασμός «Αλήθεια»: Φίλες και Φίλοι. Συνδημότισσες και συνδημότες


· Επαγγελθήκαμε και πορευθήκαμε υπηρετώντας πιστά την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, και υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των συνδημοτών μας. Οι στόχοι μας ήταν πάντα ταυτόσημοι με το καλό του τόπου και των κατοίκων του, και η επιδίωξή μας να συμβάλλουμε στην πρόοδο, με τις θέσεις και τις προτάσεις μας.







· Είμαστε υπερήφανοι για την μέχρι τώρα στάση μας, και για την εν γένει παρουσία μας. Το ίδιο περήφανοι θέλουμε να είστε και σείς που μας εμπιστευτήκατε.

· Η αλήθεια όμως είναι πως, όταν είσαι αντιπολίτευση, δεν μπορείς να εξαντλήσεις τα περιθώρια προσφοράς. Εμείς πιστεύουμε πως κι από αυτή τη θέση, καταφέραμε πολλά, αφού αποτρέψαμε τα χειρότερα, καθώς ήμασταν άγρυπνοι φρουροί της αλήθειας.

· Ζήσαμε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση των θεσμών, και την ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα πράγματα του Δήμου μας. Έχει περισσέψει το ψέμα, η υποκρισία και η κοροϊδία. Το χειρότερο όλων όμως είναι η ειρωνεία, οι ύβρεις και οι χλευασμοί, και γενικότερα η διοίκηση του τόπου, ως να πρόκειται για «το τσιφλίκι του πατέρα τους».

· Αγαπητοί συνδημότες και φίλοι, σας καλούμε να καταδικάσετε αυτό το μοντέλο διοίκησης, που περιλαμβάνει εκδουλεύσεις, εξαγορές συνειδήσεων, απειλές, εκβιασμούς, απολύσεις, τραμπουκισμούς εκφοβισμούς, μηνύσεις επί μηνύσεων και γενικά την πλήρη απαξίωση των θεσμών και κάθε έννοιας δικαίου!

· Καταθέτουμε λοιπόν την διακήρυξή μας, δηλώνοντας, πως είμαστε Αυτόνομοι και Ανεξάρτητοι, αλλά όχι απολιτικοποίητοι.

· Πιστεύουμε στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς πελατειακές σχέσεις και παραγοντισμούς.

· Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, και το όραμά μας, για το μέλλον του Δήμου μας.

· Αγωνιζόμαστε για την διαχείριση της εξουσίας του Δήμου, με σεμνότητα, ταπεινότητα και σεβασμό στον πολίτη και τον ιδρώτα του.

· Είμαστε Συνδυασμός δοκιμασμένων ανθρώπων από όλους τους πολιτικούς χώρους.

· Θέλουμε τον Δήμο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, για την εξάλειψη της ανεργίας των νέων, με πρωταγωνιστές τον τουρισμό και τη γεωργία.

· Θέλουμε επενδύσεις που θα αξιοποιούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως είναι η γεωγραφική θέση και η ιστορία μας.

· Υπηρετούμε με αυταπάρνηση την Προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στον Όλυμπο, όσο και στις Ακτές μας.

· Αναζητούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την απορρόφηση κονδυλίων, για την υλοποίηση μεγάλων και μακρόπνοων έργων.

· Φιλοδοξούμε να φέρουμε τους δημότες κοντά στα συμβούλια του Δήμου και των επιχειρήσεών του.

· Πιστεύουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη, με διαφάνεια όμως στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων.

· Θεωρούμε πως δώσαμε εξετάσεις και αποδείξαμε ότι, και θέλουμε και μπορούμε καλύτερα, έχουμε μία διαδρομή και ένα έργο να επιδείξουμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι, να είμαστε χρήσιμοι και να υπηρετούμε την αλήθεια τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

· Καθιερώσαμε το θεσμό της λογοδοσίας με τους τρείς ετήσιους απολογισμούς που κάναμε, έναν σε κάθε ενότητα του Δήμου μας.

· Επιδιώκουμε την αμφίδρομη ενημέρωση, γι’ αυτό και οργανώσαμε ανοιχτούς διαλόγους με τους δημότες μας, σ’ όλα τα χωριά του Δήμου μας. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας, αφού αποδείξαμε ότι σεβόμαστε τις υποσχέσεις που δίνουμε.

· Σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ζούνε περήφανοι και δημιουργικοί άνθρωποι, που αξίζουν και απαιτούν κάτι καλύτερο. Ζητούν όμως από μας ενότητα, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα, και για να τα λύσουμε, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

· Ξεκινάμε λοιπόν με ενθουσιασμό, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις και σας καλούμε, -ελάτε μαζί μας να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, και να τον βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

· Θέτουμε υπό την κρίση όλων, έναν συνδυασμό, με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η κοινωνία μας στην περιοχή μας, συνθέτοντας την εμπειρία των παλιών, με τον δυναμισμό των νέων.

· Είμαστε αυτοί που έρχονται να ενώσουν και όχι να διχάσουν, και οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, για όποιον θέλει να δει, τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα.

· Εμπιστευτείτε μας και πορευτείτε δίπλα μας, για να δείξουμε σε όλους, πώς διοικούν αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους. Αναδείξτε το Δήμαρχο και τα πρόσωπα που θα σας εκπροσωπήσουν, με αξιοκρατικά κριτήρια, και με ελεύθερη βούληση.

Για τον συνδυασμό «Αλήθεια»

O επικεφαλής
Κώστας Δημητριάδης