Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΧΙΛΙΟΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΗ - ΒΙΝΤΕΟ




 Μεγάλη ομάδα περίπου χιλίων νεαρών διαδηλωτών, όταν επέστρεφε η πορεία από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την οδό Ξηρομερίτου, μόλις βγήκε στην οδό Εθνικής Αντίστασης, αποκόπηκαν από τον κύριο κορμό της διαδήλωσης και αντί... 





να στρίψουν δεξιά προς την πλατεία Ελευθερίας, έστριψαν αριστερά και συνέχισαν την πορεία τους προς την οδό Κασσάνδρου με κατεύθυνση, όπως έγινε γνωστό κατόπιν, το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη που βρίσκεται πιο πέρα από τα δικαστήρια της Κατερίνης, δηλαδή σε μια απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Όταν έφτασαν στο σπίτι άρχισαν να φωνάζουν εξαγριωμένοι συνθήματα υπέρ της ελληνικότας της Μακεδονίας, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, κατά της κυβέρνησης, αλλά και υβριστικά συνθήματα κατά του βουλευτή, ο οποίος δεν βρισκόταν εντός της οικίας. Εκεί έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και χτυπώντας ρυθμικά τα κοντάρια από τις σημαίες στο έδαφος, ενώ στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι διαδηλωτές δεν έφευγαν. Οι γείτονες είχαν βγει όλοι στα μπαλκόνια μετά από μια τέτοια αναστάτωση που επικρατούσε στη γειτονιά τους και με τα συνθήματα να συνεχίζονται αμείωτα και τελικά μετά από ώρα αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά ένα τμήμα εκ των διαδηλωτών επέστρεψαν και πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνέχιζαν να φρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αφού φώναξαν συνθήματα, κατόπιν οι νεαροί αποχώρησαν και εν συνεχεία διαλύθηκαν.