Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΗ

 
Πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης πρωτοφανές σε όγκο συλλαλητήριο και ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στην  συμφωνία των Πρεσπών. Πριν...  



το ξεκίνημα της πορείας απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.
Μετά την πορεία οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία, όπου ήταν προγραμματισμένο να τελειώσει το συλλαλητήριο, αλλά ο κόσμος δεν έφευγε και ζητούσαν να συνεχισθεί η πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έγινε. 
Η διαδήλωση των χιλιάδων διαδηλωτών έφτασε, με τα συνθήματα να δονούν δυνατά στην περιοχή, μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η είσοδος είχε αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ κοντά στα γραφεία υπήρχε και μία κλούβα των ΜΑΤ. Εκεί οι διαδηλωτές έμειναν για αρκετή ώρα και κατόπιν συνέχισαν την πορεία  προς την πλατεία Ελευθερίας. 
Μία μεγάλη δύναμη όμως περίπου χιλίων νεαρών διαδηλωτών, όταν έφτασε η πορεία από την οδό Ξηρομερίτου και βγήκε στην οδό Εθνικής Αντίσατσης, αποκόπηκαν από τον κύριο κορμό της διαδήλωσης και αντί να στρίψουν δεξιά προς την πλατεία Ελευθερίας, έστριψαν αριστερά και συνέχισαν την πορεία τους προς την οδό Κασσάνδρου με κατεύθυνση, όπως έγινε γνωστό κατόπιν, το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη που βρίσκεται πιο πέρα από τα δικαστήρια της Κατερίνης, δηλαδή σε μια απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.
Όταν έφτασαν στο σπίτι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών κατά της κυβέρνησης, αλλά και υβριστικά συνθήματα κατά του βουλευτή, ο οποίος δεν βρισκόταν εντός της οικίας. Εκεί έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι διαδηλωτές δεν έφευγαν. Οι γείτονες είχαν βγει όλοι στα μπαλκόνια μετά από μια τέτοια αναστάτωση που επικρατούσε στη γειτονιά τους και με τα συνθήματα να συνεχίζονται αμείωτα και τελικά μετά από ώρα αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά ένα τμήμα εκ των διαδηλωτών επέστρεψαν και πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνέχιζαν να φρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αφού φώναξαν συνθήματα, κατόπιν αποχώρησαν και εν συνεχεία διαλύθηκαν.