Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Εθνική επέτειος ή Εθνική τραγωδία


Λίγες ημέρες πριν στις 25/1/2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.
4 χρόνια από τότε που 2,500,000 περίπου συμπολίτες μας ψήφισαν για:

*Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
*Την 13 σύνταξη
*12,000 ευρώ αφορολόγητο
*751 κατώτατο μισθό
*Για την κατάργηση με ένα νόμο σε ένα άρθρο του μνημονίου
*Για σεισάχθεια
*Για κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη




*Για τη μονομερής διαγραφή του δημοσίου χρέους

*Για νταούλια που θα βαρούσαν

*Για αγορές που θα χόρευαν

*Για τα διόδια που δε θα πλήρωναν

*Για το Μέρκελ go home

*Για την BMW του Βενιζέλου

4 χρόνια η χώρα πήγε τόσο πίσω που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ακόμη και στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις του.

Η οικονομία βυθίστηκε, η κοινωνική συνοχή διαλύθηκε, η μεσαία τάξη πιέστηκε όσο ποτέ, αλλά η κυβέρνηση αρκέστηκε πως όλα αυτά θα ξεχαστούν με τη διανομή επιδομάτων φτώχειας. Με την μείωση της καταβολής των εισφορών του ΕΦΚΑ, χωρίς να εξηγεί πως αυτό λειτούργει ανταποδοτικά και είναι εις βάρος των ελ. Επαγγελματιών.

Θεώρησε η κυβέρνηση πως λειτουργώντας καθεστωτικά και ελέγχοντας τις ανεξάρτητες εξουσίες (…) και ρίχνοντας τις ευθύνες στους προηγούμενους πως θα μπορεί να ηγεμονεύει για πάντα!

Θυμάμαι το 2015 ως υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πόση λάσπη πόσο μίσος έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και πόσο διχασμό είχαν σπείρει!! Πώς να πιστέψει ο φίλος, ο σύντροφος ,ο γείτονας ότι δεν μπορεί να κάνει ότι του υπόσχεται και ότι του λέει ψέματα! Ο κόσμος πίστεψε τον Τσίπρα ολοκληρωτικά. Και αυτό οδηγεί φοβάμαι στην απόλυτη απαξίωση της πολιτικής.

Όλοι τελικά ίδιοι είναι και ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτε.

Και αυτό είναι που πρέπει σήμερα όλοι εμείς να αντί παλέψουμε!

Ότι δηλαδή ούτε ίδιοι ήμαστε, ούτε ήμασταν και φυσικά μπορούμε καλύτερα, μπορούμε κανονικά!

Το τέλος λοιπόν αυτής της τραγικής παρένθεσης στην κυβέρνηση της χώρας έρχεται γρήγορα. Και νομίζω δεν έρχεται γιατί κορόιδεψε τους Έλληνες με όλα αυτά που υποσχέθηκε και δεν έκανε.

Νομίζω πως έρχεται και θα είναι επώδυνο όταν ξέρεις πως τα 2/3 των Ελλήνων είναι ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και της συμφωνίας των Πρεσπών , πονάνε και κλαίνε και εσύ πανηγυρίζεις για την υπερψήφιση της, χωρίς να σε ενδιαφέρει η εθνική ενότητα, βγάζοντας πάλι το εμφυλιοπολεμικό μένος σου.

Άραγε ο πρώην υπουργός εξωτερικών που σύναψε και την συμφωνία τι εννοούσε όταν στο υπουργικό συμβούλιο έλεγε για τα 50,000,000 ευρώ του Σώρος?

Το τέλος έρχεται και θα είναι επώδυνο όχι τόσο από την ίδια την συμφωνία, αλλά από το τσουβάλιασμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας των πολιτών ως ακροδεξιούς!!!

Αυτή η κατά τα άλλα προοδευτική αριστερά που υπερασπίζεται το Ρουβικώνα και το πανεπιστημιακό άσυλο ακόμη, που δεν καταδίκασε ποτέ τη 17 Νοέμβρη που αφήνει τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που δια στόματος πρωθυπουργού λέει πως δεν έχουν κάτι κακό οι μολότοφ και εξαρτάται σε πια μεριά είσαι όταν πέφτουν, σχεδιάζεται να βραβευτεί και για νόμπελ ειρήνης!!!

Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε από το η ευρωπαϊκή σκέψη στο απόσπασμα!

Αυτή λοιπόν η αυτοονομασμένη πρώτη φορά αριστερά που καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά … την αριστερά του Κύρκου του Παπαγιαννάκη του Φλωράκη έρχεται σήμερα να μας πείσει για το μεγαλείο του έργου της με την κατάπτυστη ξαναλέω συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλά η απόλαυση της θέας αυτού του συνονθυλεύματος είναι η οικειοθελής υποταγή τους, σε όλα όσα έβριζαν μέχρι χθες. Ευρωπαϊκή Ένωση, Αμερική, Μέρκελ, ΝΑΤΟ κλπ.

Βέβαια το βασικό επιχείρημα στη συμφωνία των Πρεσπών είναι, δείτε τη λέει η διεθνής κοινότητα, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή ένωση, τα συγχαρητήρια που μας δίνουν όλοι οι διεθνείς παράγοντες και τα θετικά σχόλια που εισπράττουμε. Αλλά ταυτόχρονα κόντρα στην διεθνή κατακραυγή κόντρα στην Ευρωπαϊκή ένωση, τις ΗΠΑ και το σύνολο του σύγχρονου δυτικού κόσμου στηρίζουμε το δικτατορικό καθεστώς του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Όπου μας βολεύει δηλαδή θα επικαλούμαστε τη διεθνής κοινότητα. Αυτές είναι δυστυχώς είναι οι τακτικές των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Γινόμαστε μάρτυρες τις τελευτές ημέρες επεισοδίων εις βάρος Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!

Αλλά θυμάται κανείς τον πρωθυπουργό να καταδικάζει ποτέ τη βία που ασκήθηκε στα πολιτικά στελέχη της προηγούμενης περιόδου? Θυμάται κανείς κάποιον από το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει έστω μία φορά κάτι παρόμοιο? Η απάντηση είναι όχι ποτέ! Κρεμάλες στο σύνταγμα στηνόντουσαν και ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Καμένο φώναζαν ή εμείς ή αυτοί! Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν!

Το τέρας λοιπόν που γεννήσανε και μεγάλωσαν στρέφεται εναντίων τους.

Και επειδή η χώρα πρέπει να απαλλαγεί μία και καλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του και να μην έχει την ατυχία να τους ξαναβρεί μπροστά της, η λύση δεν είναι ψήφο στη ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ψήφο στο Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για μην ξαναβρεθεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας και να επιστρέψει εκεί που ήταν πάντα και εκεί που του αξίζει!
Η οριστική απαλλαγή λοιπόν από το ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μόνο με ψήφο στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μαλτζάρης Γιάννης
Υπ. Βουλευτής Πιερίας
Μέλος Κ.Π.Ε ΚΙΝΑΛ