Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Περνούν τον ελληνικό λαό για ηλίθιο;



Συμμετείχα στο συλλαλητήριο και πρόσεξα κατεβαίνοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας δίπλα από τη Βουλή ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο περίβολό της είχαν φορέσει από νωρίς τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, πολύ πριν πέσουν τα πρώτα δακρυγόνα – άρα ήταν έτοιμοι για αυτό που θα ακολουθούσε και είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να το προκαλέσουν. Η τύχη το έφερε να βρίσκομαι πολύ κοντά στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Αμαλίας την ώρα που τα ΜΑΤ άρχισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και είδα ανθρώπους όλων των ηλικιών να υποφέρουν και να τρέπονται σε φυγή. Δίπλα μου ακριβώς ήταν μία οικογένεια με τρία μικρά κοριτσάκια ηλικίας 4-8 ετών που δεν ήξερε πώς να τα προστατεύσει. Οι διαδηλωτές φώναζαν προς τους αστυνομικούς να σταματήσουν τα δακρυγόνα διότι... 










πραγματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να υποστούν αυτή την επίθεση αθώοι άνθρωποι. Δεν ξέρω ποιος βλαμμένος αξιωματικός της αστυνομίας διέταξε να ριφθούν χημικά πάνω στον κόσμο που διαδήλωνε απολύτως ειρηνικά, αλλά επρόκειτο καθαρά για εγκληματική ενέργεια και δικαίως υπεβλήθησαν μηνύσεις εναντίον της ΕΛΑΣ.

 
Με την ενέργεια αυτή η προδοτική κυβέρνηση όχι μόνο έδειξε τον πανικό της αλλά και επιβεβαίωσε πανηγυρικά τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε μιλήσει για «αριστερόστροφο φασισμό». Με την τραμπούκικη και προβοκατόρικη μεθόδευση διάλυσης του ειρηνικού συλλαλητηρίου αποδείχτηκε περίτρανα ότι μας κυβερνούν ουσιαστικά οι αριστεροί μπαχαλάκηδες, μόνο που είναι ντυμένοι με κοστούμια και χρησιμοποιούν ως πειθήνια όργανά τους απλούς αστυνομικούς. Η χώρα τελεί ουσιαστικά υπό ομηρεία από μια άθλια αριστερή μειοψηφία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει στρέψει εναντίον της όλα τα όπλα που του παρέχει η νόμιμη άσκηση της εξουσίας. Η κυβέρνηση, δείχνοντας χθες το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, έκανε το μοιραίο λάθος να τα βάλει με τον λαό. Έχει πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή, και οδεύει όχι απλώς προς μία καταστροφική ήττα στις εκλογές αλλά προς πλήρη ιδεολογική συντριβή από την οποία πολύ αμφιβάλω αν θα ανακάμψει ποτέ. Φυσικά εννοείται πως κανένας τραμπουκισμός δεν θα κάμψει το φρόνημα του ελληνικού λαού. Αντιθέτως φούντωσε την αγανάκτηση όλων των παρευρισκόμενων και η οργή του κόσμου γίνεται ποτάμι που θα πνίξει την ελεεινή κυβερνώσα Αριστερά αλλά και όσους συνεργάζονται μαζί της και τη στηρίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Αυτή την κρίσιμη ώρα όμως θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικότερα στους βουλευτές του Ποταμιού. Έτσι όπως το έφερε η περίσταση, η τύχη της Μακεδονίας και η αξιοπρέπεια της Ελλάδας κρέμονται ουσιαστικά από το Ποτάμι. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι ο λόγος που το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είναι επειδή τάχα «δεν υπάρχει καμία απειλή από τον βορρά, και πρέπει να επικεντρωθούμε στην απειλή από τα ανατολικά».

Δεν ξέρω ποιος συμβούλευσε τον Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους έωλα επιχειρήματα αλλά προφανώς πρόκειται για ανίδεο άτομο. Κατ’ αρχάς η «απειλή από τον βορρά» μπορεί να μην υφίσταται σήμερα με τους όρους που έχουμε συνηθίσει να την υπολογίζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Και οι Σέρβοι το 1999 ήταν πάνοπλοι στρατιωτικά και δεν θεωρούσαν ως απειλή τους πάμφτωχους και άοπλους Αλβανούς – μέχρι που έφαγαν μία σφαλιάρα από το ΝΑΤΟ που ήταν όλη δική τους, έχασαν το Κόσοβο και κατάλαβαν ότι ΔΕΝ έχει σημασία η στρατιωτική ή η οικονομική ισχύς ενός κράτους, αλλά το πώς οι εδαφικές διεκδικήσεις του μπορεί να εργαλειοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή από τις μεγάλες Δυνάμεις. Το ίδιο ακριβώς κινδυνεύουμε να πάθουμε κι εμείς από τα Σκόπια στο μέλλον. Μπορεί να είναι άοπλα και οικονομικά ανύπαρκτα, αλλά αν κάποια στιγμή μία μεγάλη Δύναμη θελήσει να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο, τότε θα ξεθάψει τον «μακεδονισμό» και τη διεκδίκηση της «Μακεδονίας του Αιγαίου» και εμείς δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας με αυτά που θα πάθουμε. Μην ξεχνάς ποτέ Σταύρο Θεοδωράκη ότι σήμερα κιόλας, η πλέον αδύναμη στρατιωτικά χώρα των Βαλκανίων, η Αλβανία, είναι αυτή που επεκτείνει δραματικά την εδαφική της κυριαρχία έχοντας προσαρτήσει ουσιαστικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 το Κόσοβο, ενώ συνεχίζει να ασκεί επεκτατική πολιτική και έναντι των Σκοπίων (Τέτοβο) και της Ελλάδας (Τσαμουριά). Άρα μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείς την αφελή πεποίθησή σου ότι «δεν υπάρχει καμία απειλή από τον βορρά»;

Επιπλέον, θα ήθελα να μάθω τι εννοείς κύριε Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην απειλή από την Τουρκία. Αν ξεμπερδέψουμε από το πρόβλημα των Σκοπίων, τι λογαριάζεις να κάνεις στην Τουρκία; Θα πας σε πόλεμο εναντίον της; Φυσικά και όχι! Θα απαντήσεις δυναμικά με στρατιωτικά μέσα στις καθημερινές προκλήσεις της; Είναι βέβαιο πως ούτε αυτό θα κάνεις. Άρα, τι είδους «επικέντρωση» θα κάνεις; Μήπως απασχολούμε σήμερα ελληνικά στρατεύματα στη μεθόριο με τα Σκόπια και θέλουμε να τα αποδεσμεύσουμε για να τα μετακινήσουμε προς την Τουρκία;
Μα δεν έχουμε καμία απολύτως στρατιωτική παρουσία στη μεθόριο με τα Σκόπια, γι’ αυτό και άγνωστοι Σκοπιανοί ξήλωσαν ανενόχλητοι προ ημερών 105 παραμεθόριες πυραμίδες.
Αν η Ελλάδα υποχωρήσει ταπεινωτικά απέναντι σε ένα ανύπαρκτο και άοπλο κράτος 2 εκατομμυρίων ανθρώπων (όπως κάνουμε τώρα εμείς με τα Σκόπια), πώς θα παραστήσει το λιοντάρι απέναντι σε ένα πανίσχυρο και πάνοπλο κράτος 80 εκατομμυρίων όπως η Τουρκία; Και αντιστρόφως, αν η Τουρκία βλέπει την Ελλάδα να αυτοεξευτελίζεται απέναντι στο σκοπιανό «ποντίκι που βρυχάται», γιατί να μην της ανοίξει η όρεξη να ορμήσει εναντίον μας αφού θα μας θεωρεί ψοφοδεείς και ανίκανους να αγωνιστούμε για οτιδήποτε;

Και επιπλέον, γιατί εμείς πρέπει να κλείσουμε άρον-άρον ένα μέτωπο για να επικεντρωθούμε στο άλλο; Γιατί δεν κάνει κάτι αντίστοιχο και η Τουρκία του Ερντογάν; Γιατί δεν κλείνει άρον-άρον το μέτωπό της στη Συρία και στους Κούρδους για να επικεντρωθεί εναντίον μας αφού η δική μας υφαλοκρηπίδα κρύβει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια κερδών που θα αποφέρουν οι υδρογονάνθρακες;
Το ότι οι Τούρκοι όχι μόνο δεν αδιαφορούν για το μέτωπο της Συρίας αλλά και κλιμακώνουν τις εκεί επιχειρήσεις χωρίς να διστάσουν να έρθουν σε σοβαρή ρήξη με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δεν σου λέει κάτι Σταύρο Θεοδωράκη; Είναι ηλίθιοι οι Τούρκοι που κρατούν ταυτόχρονα τρία μέτωπα ανοιχτά (Κουρδιστάν, Συρία και Ελλάδα) και είναι έξυπνοι εκείνοι που σε συμβούλευσαν να λες τέτοιες ανοησίες και μάλιστα δημοσίως;

Η ωμή αλήθεια κύριε Θεοδωράκη και υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού, είναι πως η αποτροπή έναντι της Τουρκίας ξεκινάει από τη στάση που θα τηρήσουμε έναντι των Σκοπίων. Το άρον-άρον κλείσιμο ενός μετώπου και μάλιστα με ταπεινωτική ήττα μας, μόνο θα αποθρασύνει τους Τούρκους. Όλα τα παραπάνω δεν είναι προσωπική μου άποψη κύριε Θεοδωράκη, αλλά εκείνη του συνόλου των Ελλήνων αναλυτών γεωπολιτικής και στρατηγικής που δεν κουράζονται μάλιστα να την επαναλαμβάνουν καθημερινά μήπως και τους ακούσει κανένας πολιτικός υπεύθυνος. Αν βρεις έστω κι έναν τέτοιο σοβαρό αναλυτή που να έχει άλλη άποψη, τότε ευχαρίστως να μας ενημερώσεις. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα βρεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να υποστηρίζει τις επιπόλαιες μπαρούφες περί εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που άσχετοι σύμβουλοι έβαλαν στο στόμα σου.

Αγαπητοί κύριοι του Ποταμιού, πιθανώς να μην το έχετε αντιληφθεί, αλλά τις μέρες που διανύουμε καλείστε να πάρετε μία απόφαση η οποία θα κρίνει την ίδια την πολιτική σας επιβίωση. Με το να πηγαίνετε κόντρα στη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αυτοκτονείτε πολιτικά. Οι συνάδελφοί σας, κύριοι Ψαριανός και Αμυράς προσπάθησαν επανειλημμένα να σας ανοίξουν τα μάτια, αλλά αν επιμένετε τόσο να αυτοχειριαστείτε δεν σας σώζει τίποτα. Οι μέρες που ζούμε τώρα ΔΕΝ πρόκειται να ξανάρθουν. Αν στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών επιλέξετε να πάρετε τη λάθος θέση, δεν θα έχετε πλέον καμία δυνατότητα μετά να διορθώσετε το λάθος σας – το πολιτικό τέλος σας θα επέλθει τόσο γρήγορα και τόσο ταπεινωτικά ώστε δεν θα το πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι. Όσοι θέλουν να σας καταστήσουν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ το σίγουρο είναι ότι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την επιβίωση του Ποταμιού. Σας οδηγούν στην ίδια τύχη που είχαν οι ΑΝΕΛ, με τη διαφορά ότι εκείνοι καρπώθηκαν επί 4 χρόνια τα προνόμια και τα οφέλη της εξουσίας ενώ εσείς θα είστε απλώς οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που πήγατε να βγάλετε ξένο φίδι από την τρύπα.

Κύριοι βουλευτές του Ποταμιού, σας απομένουν πολύ λίγες, κρίσιμες ώρες για να πάρετε την πλέον βαρύνουσα απόφαση της πολιτικής σας σταδιοδρομίας. Αν επιλέξετε να καταψηφίσετε ΟΛΟΙ τη συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο θα διασωθείτε πολιτικά αλλά και η πατρίδα θα σας είναι αιώνια ευγνώμων – και αυτό είναι απείρως μεγαλύτερο κέρδος από οτιδήποτε άλλο αποκομίσετε στην πολιτική σας καριέρα. Οπουδήποτε κι αν πηγαίνετε στην Ελλάδα, θα σας δείχνουν και θα λένε, «αυτοί είναι που σταμάτησαν τον ξεπεσμό της πατρίδας και έσωσαν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού συστήματος». Από την άλλη πλευρά, αυτό που σας προσφέρει ο Τσίπρας είναι μόνο συμμετοχή σε ένα εθνικό όνειδος που θα σας κάνει στο μέλλον να ντρέπεστε να αντικρίσετε κατάματα τον απλό Έλληνα πολίτη – διότι να είστε παραπάνω από βέβαιοι ότι η συμπεριφορά των Σκοπιανών αμέσως μόλις πάρουν όσα τους δίνουμε, θα είναι τέτοια που θα αγανακτήσει ακόμα και τους πιο φανατικούς αριστερούς Έλληνες.

Άκουσα χθες τον πανεπιστημιακό καθηγητή κ. Σταθόπουλο να επιδίδεται ραδιοφωνικά σε μία υπερπολύπλοκη ανάλυση του τι εννοεί η συμφωνία των Πρεσπών με τον όρο «nationality», αν πρόκειται για ιθαγένεια ή εθνότητα και διάφορα συναφή. Αμφιβάλλω αν από κάποια στιγμή και μετά καταλάβαινε και ο ίδιος τι έλεγε, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και βέβαια τη δική του στήριξη στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Η ουσία είναι πως όλες αυτές οι αναλύσεις είναι απλώς ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Φανταστείτε απλώς ότι 5 μεταπτυχιακοί φοιτητές από διάφορες χώρες βρίσκονται π.χ. σε ένα πανεπιστήμιο στο Λονδίνο και συστήνονται μεταξύ τους. Ο ένας λέει «είμαι Γερμανός», ο άλλος λέει «είμαι Έλληνας», ο τρίτος λέει «είμαι Ιταλός», ο τέταρτος λέει «είμαι Ρουμάνος» και ο πέμπτος, ο Σκοπιανός, λέει πολύ απλά «είμαι Μακεδόνας». Πώς νιώθετε κύριε Θεοδωράκη και πώς θα νιώσει και ο Έλληνας φοιτητής που θα το ακούσει αυτό το πράγμα; Ποιος θα διαβάσει ποτέ τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας των Πρεσπών και ποιος θα ασχοληθεί να ψάξει τις νομικίστικες διατυπώσεις του κ. Σταθόπουλου για το τι σημαίνει ο όρος «nationality»;
Ο όρος «Βορειομακεδόνας» πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ στη συμφωνία των Πρεσπών. Επομένως ποιος κοροϊδεύει ποιον σ’ αυτή τη χώρα; Περνούν τον ελληνικό λαό για ηλίθιο;

Μην αυτοπαγιδευτείτε λοιπόν οι βουλευτές του Ποταμιού στην απόφαση να στηρίξετε έναν αποδεδειγμένο πολιτικό απατεώνα που έχει κατασπαράξει όλους ανεξαιρέτως όσους τον ευεργέτησαν έως τώρα. Δείτε τι τύχη είχαν όλοι εκείνοι οι αφελείς που τον πίστεψαν και τον στήριξαν κατά καιρούς. Άκουσα χθες τον Τσίπρα να λέει με περισσό θράσος ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι το πατριωτικό μου καθήκον» και θυμήθηκα αυτό που έχεις επαναλάβει κι εσύ πολλές φορές αγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη ότι «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων». Είναι φανερό πλέον ότι ο Τσίπρας και οι συνεργοί του έφτασαν στο τελευταίο σκαλί της κατάντιας τους αφού επικαλούνται ακόμη και τον πατριωτισμό για όσα επαίσχυντα πάνε να διαπράξουν σε βάρος της πατρίδας. Αν εσείς στο Ποτάμι διεκδικείτε τον τίτλο των πιο «χρήσιμων ηλιθίων» που πέρασαν ποτέ από τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, τότε μοιραστείτε με τον Τσίπρα ακόμα και την προδοσία της Μακεδονίας και επωμιστείτε μία αθλιότητα που δεν σας ανήκει και που θα σας στιγματίσει εσαεί. Αν όμως έχει μείνει μέσα σας έστω και ίχνος λογικής, ρεαλισμού και πατριωτικής συνείδησης, δώστε στον αλαζόνα Τσίπρα και στο τσούρμο τυχοδιωκτών που τον περιβάλλει ένα μάθημα που θα το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Stirlitz