Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

"Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 
Όλη η Πιερία στο δρόμο του αγώνα. Δεν ξανάγινε στην Κατερίνη τέτοια μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, όπου κυριαρχούσε η νεολαία, και μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή, προκειμένου να... 



ζητήσουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Να ζητήσουν από κάθε βουλευτή να ακούσει και να σεβαστεί το λαό, να σταματήσει να τον προκαλεί και να μη ψηφίσει αυτή την συμφωνία. 
Τέτοιο πλήθος, τέτοιο πάθος, τέτοια οργή και τέτοια αποφασιστικότητα δεν ξαναείδαμε σε συλλαλητήριο της Κατερίνης.
Παρόλο τον παλλαϊκό ξεσηκωμό αυτή η κυβέρνηση καμώνεται τάχα πως δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει να προκαλεί το λαό. Είναι υπόλογη απέναντί του γιατί με τη στάση της τον εξαγριώνει ακόμα περισσότερο και τον οδηγεί σε κλιμάκωση του λαϊκού αγώνα για τη Μακεδονία. 
Και πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα απόψε αυτό το μαζικό συλλαλητήριο και αυτή η μεγαλειώδης πορεία από ένα ατελείωτο αγριεμένο ανθρώπινο ποτάμι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Πόσο αγριεμένος μπορεί να είναι ο λαός της Κατερίνης, ο λαός της Πιερίας με μια κυβέρνηση που συνεχίζει προκλητικά να αγνοεί την λαϊκή επιταγή ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, για να βγει στους δρόμους μέσα στην βροχή και να διαδηλώσει με τόση μαχητικότητα. Ο ελληνικός λαός ζητάει εδώ και τώρα την ακύρωση της συμφωνίας και όσο κάποιοι συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο, τόσο πιο πολύ ξεσηκώνεται. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πλέον ότι ο λαός είναι αποφασισμένος και διατράνωσε απόψε στην Κατερίνη την αδάμαστη θέληση του με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, βροντοφωνάζοντας για μια ακόμη φορά ότι η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει. 

 Γ.Κ.