Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα


Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.

Υλικά 

4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
 
 
 
 
Για τη μαρινάδα

100 ml ελαιόλαδο
80 ml τεκίλα
100 ml χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 κουτ. σούπας κύμινο
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

ΠΗΓΗ