Δεν συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε με κρέμα γάλακτος. Σίγουρα όχι ψάρι. Σίγουρα;
Υλικά
Υλικά
4 φέτες γλώσσα, 250 γρ. η καθεμία
150 ml κρέμα γάλακτος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
150 ml κρέμα γάλακτος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Τηγανίζουμε στο μισό ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγάνι, τις δύο γλώσσες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφήνουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις άλλες δύο γλώσσες.
Βάζουμε όλα τα ψάρια στο τηγάνι, μισοσκεπάζοντας το ένα με το άλλο για να χωρέσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα, ανακινώντας το σκεύος. Σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το ξύσμα λεμονιού.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
ΠΗΓΗ