Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

5 κόλπα για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς


Η σκορδαλιά, γνωστή και ως αλιάδα, εκτός από ένα ιδιαίτερα εύγευστο και πικάντικο ντιπ είναι και αρκετά υγιεινό, αφού φημίζεται για τις θεραπευτικές και τις αφροδισιακές της ιδιότητες. Άλλωστε... 

 
 
 
 
δεν το αποκαλούν τυχαία «φάρμακο της φύσης». Βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά και προστατεύει από τις ιώσεις.

Τη γευόμαστε έχοντας κατά νου ότι πιθανότατα κανείς δεν θα θέλει να μας πλησιάσει μετά σε «απόσταση αναπνοής» , καθώς η μυρωδιά του σκόρδου είναι από δυσβάσταχτη έως ανυπόφορη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένα συστατικό στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, που περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, κατευθύνεται από το αίμα στα πνευμόνια από όπου και εκπνέεται. Αυτό σημαίνει πως η μυρωδιά δεν μπορεί να εξαφανιστεί πλήρως, μπορεί όμως να βελτιωθεί η κατάσταση.

Παραθέτουμε μερικά tips ώστε αφενός να «καμουφλάρεις» τη μυρωδιά και να μην τρέχουν όλοι μακριά σου, και αφετέρου να μη χρειαστεί να αποκλείσεις δια παντός το σκόρδο από το διαιτολόγιό σου.

Γάλα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα. Ένα ποτήρι γάλα λοιπόν, μετά την κατανάλωση σκόρδου, θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.