Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Χ. ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

 
 Άγριες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στην παρέλαση της Κατερίνης για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου εναντίον του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα του υπουργείου  ενημέρωσης και επικοινωνίας Χρήστο Σίμο και κυρίως εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή, τον οποίον μαθητές και εξαγριωμένοι  πολίτες κυνήγησαν μετά το πέρας της παρέλασης, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο... 


αυτοκίνητό του, για να αποχωρήσει από τον χώρο. Ακολούθησε "πανζουρλισμός" με τους συγκεντρωθέντες να τον βρίζουν και να του φωνάζουν "προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική". Η αστυνομία έδωσε σκληρή μάχη, ώστε να καταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο όχημά του και να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.
Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν αρχικώς από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες γιουχάισαν άγρια τους δύο κυβερνητικούς, όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας, φωνάζοντας "ουουυυυυυ προδότες". 
Σε πολλά σημεία κατά μήκος της παρέλασης είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι τραγουδούσαν δυνατά το Μακεδονία Ξακουστή, ενώ παρελαύνοντες μαθητές και μαθήτριες, καθώς και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων το τραγουδούσαν επίσης δυνατά, όταν παρήλαυναν από την εξέδρα των επισήμων, ενώ όλοι τους σχεδόν φορούσαν κονκάρδες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον ήλιο της Βεργίνας.
Μεγάλη ομάδα πολιτών είχε παραταχθεί  μπροστά από το Εσπερινό Λύκειο με πανό και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μια άλλη μεγάλη ομάδα νεολαίων μαζί με πολίτες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, αλλά σε λίγο δίπλα από την εξέδρα στην πλατεία Ηρώων εμφανίσθηκε πολυπληθής ομάδα μαθητών, οι οποίοι αφού πρώτα παρήλασαν, στη συνέχεια μετέβησαν εκεί και άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν το Μακεδονία Ξακουστή, ενώ ισχυρός ήταν ο κλοιός της αστυνομίας.
Όταν όμως πήγε να φύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα έγινε "χαμός", αφού πολλοί πολίτες ενώθηκαν με τους νεολαίους και άρχισαν να τον προπηλακίζουν άγρια, ώσπου να καταφέρει η αστυνομία να τον φυγαδεύσει από τον χώρο.  

lefteria.blogspot.com