Το φαγητό αποτελεί μέρος του πολιτισμού κάθε χώρας και πολλοί αναζητούν στα ταξίδια τους τις ξεχωριστές γεύσεις για τις οποίες φημίζεται ένας προορισμό.
Η...
Η...
ταξιδιωτική ομάδα του CNN αποκαλύπτει ποια είναι εκείνα τα φαγητά που αξίζει να δοκιμάσει κανείς σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Η λίστα ξεκινάει με την Αμερική που είναι σχεδόν ταυτισμένη με τα μπεργκερ. Εξίσου αγαπητά και νόστιμα είναι ωστόσο και τα μπισκότα σοκολάτας.
H κουζίνα του Μεξικό συνδυάζει πολλές γεύσεις δίνοντας ένα δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Αυτό που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι η σάλτσα μόλε από πιπεριές τσίλι, καρυκεύματα και σοκολάτα ενώ και τα τάκος αποτελούν ένα γνωστό και γευστικό φαγητό της μεσοαμερικανικής χώρας.
Στις προτάσεις της ομάδας του CNN περιλαμβάνεται και η Ελλάδα για την οποία οι πιο ξεχωριστές γεύσεις αποτυπώνονται στον γύρο και στη σπανακόπιτα.
Στην Ιαπωνία αξίζει να δοκιμάσει κανείς σούσι αλλά και σούπα μίσο. Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση.
Ένα ταξίδι στη Γαλλία θα πρέπει να περιλαμβάνει μακαρόν και μπαγκέτες.
Στην Ιταλία ασφαλώς και μια αυθεντική ιταλική πίτσα αποτελεί τη συνηθέστερη επιλογή φαγητού. Ενώ και ο καφές είναι εξίσου διάσημος και μπορεί να τον απολαύσει κανείς όλες τις ώρες της ημέρας.
ΠΗΓΗ
Η λίστα ξεκινάει με την Αμερική που είναι σχεδόν ταυτισμένη με τα μπεργκερ. Εξίσου αγαπητά και νόστιμα είναι ωστόσο και τα μπισκότα σοκολάτας.
H κουζίνα του Μεξικό συνδυάζει πολλές γεύσεις δίνοντας ένα δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Αυτό που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι η σάλτσα μόλε από πιπεριές τσίλι, καρυκεύματα και σοκολάτα ενώ και τα τάκος αποτελούν ένα γνωστό και γευστικό φαγητό της μεσοαμερικανικής χώρας.
Στις προτάσεις της ομάδας του CNN περιλαμβάνεται και η Ελλάδα για την οποία οι πιο ξεχωριστές γεύσεις αποτυπώνονται στον γύρο και στη σπανακόπιτα.
Στην Ιαπωνία αξίζει να δοκιμάσει κανείς σούσι αλλά και σούπα μίσο. Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση.
Ένα ταξίδι στη Γαλλία θα πρέπει να περιλαμβάνει μακαρόν και μπαγκέτες.
Στην Ιταλία ασφαλώς και μια αυθεντική ιταλική πίτσα αποτελεί τη συνηθέστερη επιλογή φαγητού. Ενώ και ο καφές είναι εξίσου διάσημος και μπορεί να τον απολαύσει κανείς όλες τις ώρες της ημέρας.
ΠΗΓΗ