Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Pancakes με αλεύρι βρώμης


ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

  • 2 Αυγά
  • 270 γρ. Αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. Baking powder





  • 6 γρ. Σόδα
  • 4 κ.σ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 260 ml. Γάλα
  • 4 κ.σ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • Υλικά για το σερβίρισμα
  • Μπανάνα, κομμένη σε πλάγιες φέτες
  • Μέλι
  • Θρυμματισμένα καρύδια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.

2 Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, τη σόδα, το baking powder, το γάλα και τη ζάχαρη.

3 Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

4 Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.

5 Έπειτα βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

6 Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.

7 Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8 Σερβίρουμε ζεστά με ότι υλικά επιθυμούμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com