ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
100 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
125 γρ. ντομάτα κονκασέ
120 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
2 φύλλα σφολιάτας
100 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
125 γρ. ντομάτα κονκασέ
120 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
2 κρόκους αυγών, αραιωμένους με νερό για το άλειμμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα κονκασέ, το κοτόπουλο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί gouda και ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
3Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, το αποθέτουμε τα φύλλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε ελαφρώς.
4Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή με ένα τσέρκι , κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες του κάθε κύκλου και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.
5Κλείνουμε το καθένα πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας με τα δάχτυλα τις άκρες. Μπορούμε αν θέλουμε με ένα πιρούνι να κάνουμε σχήματα και γύρω γύρω από το πιτάκι μας.
6Αλείφουμε με ένα πινέλο τους κρόκο που έχουμε αραιώσει με νερό.
7Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα κονκασέ, το κοτόπουλο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί gouda και ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
3Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, το αποθέτουμε τα φύλλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε ελαφρώς.
4Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή με ένα τσέρκι , κόβουμε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες του κάθε κύκλου και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.
5Κλείνουμε το καθένα πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας με τα δάχτυλα τις άκρες. Μπορούμε αν θέλουμε με ένα πιρούνι να κάνουμε σχήματα και γύρω γύρω από το πιτάκι μας.
6Αλείφουμε με ένα πινέλο τους κρόκο που έχουμε αραιώσει με νερό.
7Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com