Από τις πιο καλοκαιρινές και εύκολες πίτες, αυτή η κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι είναι γλύκισμα.
Υλικά
3 φλιτζ. τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι
2 κούπες αλεύρι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μεσαία αυγά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζ. φέτα
1 φλιτζ. γραβιέρα
1 φακελάκι μπέικιν
Διαδικασία
Τρίβετε το κολοκύθι στον τρίφτη και το αλατίζετε. Το σουρώνετε και πιέζετε για να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Μετράτε τρία φλιτζάνια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα τυριά και σε ένα τρίτο το αλεύρι, το μπέικιν και το πιπέρι.
Στη συνέχεια, χτυπάτε τα αυγά με το ελαιόλαδο με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε τα κολοκύθια με τα κρεμμύδια, τα τυριά και στο τέλος το αλεύρι, και ανακατεύετε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζετε το χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι. Βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι σας και στρώνετε την επιφάνεια της πίτας για να ισιώσει.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της.
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζ. φέτα
1 φλιτζ. γραβιέρα
1 φακελάκι μπέικιν
Διαδικασία
Τρίβετε το κολοκύθι στον τρίφτη και το αλατίζετε. Το σουρώνετε και πιέζετε για να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Μετράτε τρία φλιτζάνια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα τυριά και σε ένα τρίτο το αλεύρι, το μπέικιν και το πιπέρι.
Στη συνέχεια, χτυπάτε τα αυγά με το ελαιόλαδο με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε τα κολοκύθια με τα κρεμμύδια, τα τυριά και στο τέλος το αλεύρι, και ανακατεύετε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζετε το χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι. Βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι σας και στρώνετε την επιφάνεια της πίτας για να ισιώσει.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της.
Το διαβάσαμε στο etypos