Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

"ΧΤΥΠΑΕΙ" ΕΔΡΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 
Το Κίνημα Αλλαγής στην Πιερία έλαβε  ποσοστό 8,26% στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, κάτι που σημαίνει απλώς ότι αν διατηρηθεί η πρωτιά και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές τότε η έδρα θα έρθει εδώ, διότι είναι το μόνο από τα μικρότερα κόμματα που το ποσοστό του στην Πιερία ξεπερνάει τους διπλανούς νομούς, ενώ το ΚΙΝΑΛ στην υπόλοιπη  Κεντρική Μακεδονία δεν ξεπερνάει πουθενά το ποσοστό του πάνω από 7%. Επίσης... 



από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα δεν υπάρχει κανένα που στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να έχει το υψηλότερο ποσοστό του στην Πιερία σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την έδρα, εκτός αν αυτό αλλάξει στις βουλευτικές εκλογές και κάποιο από αυτά καταφέρει να ξεπεράσει τους άλλους νομούς, κάτι που προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται εφικτό.
Εάν λοιπόν το ΚΙΝΑΛ κρατήσει το ποσοστό πρωτιάς στο νομό και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, τότε είναι σίγουρο ότι ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής θα λάβει μία βουλευτική έδρα από τις τέσσερις της Πιερίας. 

Δ.