Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Τηγανίτες με μπρόκολο και τυρί φέτα


Θέλετε κάτι γρήγορο και σχετικά ελαφρύ; Πάρτε μπρόκολο, φέτα και 1 αβγό και ετοιμάστε υπέροχες τηγανίτες. Τρώγονται στην κυριολεξία σαν αφρός. Ταιριάζουν τέλεια με μία σαλάτα και λίγο τζατζίκι ή λίγο στραγγιστό γιαούρτι και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Υλικά

 
 
 
600 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1/4 φλ. του τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
3/4 φλ. του τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1/3 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αβγού
1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
Σαλάτα, τζατζίκι, φέτες λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το μπρόκολο σε νερό και το βράζουμε για 5-7 λεπτά να μαλακώσει. Το λιώνουμε πολύ καλά με πιρούνι.

Προσθέτουμε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά και τον κρόκο. Αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, πλάθουμε «κεφτέδες» και τους πατικώνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνουν σχετικά λεπτοί δίσκοι. (Το μυστικό είναι να πλάθουμε με ελαφρά βρεγμένα χέρια για να μην κολλάνε!).

Στρώνουμε σε ένα δισκάκι λαδόκολλα και τους αραδιάζουμε. Τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές ή χλιαρές με σαλάτα, τζατζίκι και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ