Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η 17η Γιορτή τού Αγρότη, αφορμή για μελέτη αγροτικών προβλημάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γ.ΣΤΡΑΤΑΚΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ Κ.Α.Π.

Αφορμή για μια ουσιαστική ανάδειξη θεμάτων και χρονιζόντων προβλημάτων τού γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, με σκοπό τη μελέτη τους και την εξεύρεση λύσεων, στάθηκε η παρουσία τού Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου στη 17η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο γήπεδο της Καρίτσας.

Συγκεκριμένα, ο... 




Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γερολιόλιος Βαγγέλης, αξιοποιώντας την παρουσία τού Γενικού Γραμματέα στη 17η Αγροτική Έκθεση, οργάνωσε, πριν από την τελετή των εγκαινίων, σύσκεψη αγροτικών φορέων στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας όπου συζητήθηκαν σε βάθος θέματα που απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς της περιοχής .

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καρίτσας η τελετή εγκαινίων της 17ης Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας, η οποία είναι θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή με συνδιοργανωτές τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.



Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ τού Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου με την παρουσία τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στρατάκου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, των Βουλευτών Ξενοφώντος Μπαραλιάκου, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη, του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιου Μανώλα, του Προέδρου τού Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Κώστα Σαμαρά, Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων καθώς και δημοτών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στην τελετή εγκαινίων ο Σεβ. Κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, καθώς και οι Βουλευτές Ξενοφώντας Μπαραλιάκος κ Σάββας Χιονίδης.


Μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος, Στρατάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ο αξιόλογος αυτός θεσμός συμπεριλαμβάνει μια πολύ σημαντική έκθεση, με εκθέτες, κυρίως, τα μέλη της τοπικής αγροτικής οικονομίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων και στην προβολή των παραγωγών οι οποίοι μεταποιούν, τυποποιούν και εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά.



Το τοπικό πλεονέκτημα των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με την πλούσια αγροτική παράδοση και τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, αποτελούν τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού προσανατολισμού των προϊόντων αυτών.»


Μετά το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, ο κ. Στρατάκος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, από την Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές και τις άλλες Αρχές.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης, πέρα από τα εγκαίνια και τις επισκέψεις στα περίπτερα, περιλαμβάνονταν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον μαέστρο Παναγιώτη Μπόρα το Σάββατο 14/9 και από πολιτιστικούς συλλόγους τού Δήμου καθώς και λαϊκοδημοτική βραδιά, την Κυριακή 15/9, με τον Κώστα Σαφέτη.

Στην Έκθεση συμμετείχαν μεγάλος αριθμός εκθετών από το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Πιερία, την επισκέφτηκαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα χιλιάδες επισκέπτες. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι συμμετέχοντες και η ποδοσφαιρική ομάδα της Καρίτσας για την άρτια οργάνωση.