Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ 2019


Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στις 6 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα του Θερινού Σεμιναρίου Ψηφιδωτού 2019 που διοργάνωσε το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και τα παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι από όλη την Πιερία και από Θεσσαλονίκη αλλά και ξένοι υπήκοοι που αγαπούν τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας και διαμένουν στο νομό μας.

Στο.... 



σεμινάριο εκπαιδευτής ήταν ο ψηφιδογράφος και συντηρητής αρχαιοτήτων, Θωμάς Σαφέτης, ο οποίος δίδαξε την τέχνη του ψηφιδωτού. Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευόμενοι παρέλαβαν από τον δάσκαλό τους το έργο που κατασκεύασαν, καθώς και τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο σεμινάριο από τους υπεύθυνους του σεμιναρίου Μαρία Γκριμούλα και Θάνο Κόσυβα αλλά και από μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, από τον εικαστικό Αστέρη Γκέκα και τον ηθοποιό του ΚΘΒΕ Θοδωρή Σκούρτα.




Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός από το να διδαχθούν την τέχνη της ψηφοθέτησης σε ένα όμορφο περιβάλλον, συγχρόνως να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την τεχνική των ψηφιδωτών στο Μουσείο και την Αρχαιοθήκη του Δίου, όπου φιλοξενούνται τα περίφημα ψηφιδωτά από την έπαυλη του Διονύσου. Παράλληλα, εκλεκτοί επισκέπτες, όπως ο εικαστικός Αστέρης Γκέκας και ο συντηρητής αρχαιοτήτων Φώτης Παπαδόπουλος, επισκέφτηκαν το σεμινάριο συνομίλησαν με τους εκπαιδευόμενους και τους μύησαν στην τέχνη τους.



Το σεμινάριο ψηφιδωτού πραγματοποιείται κάθε χρόνο για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους, με διαφορετική πάντα θεματολογία.

Το Δ.Σ.
Του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου