Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Μόρφου: Απρόκλητη και αναίτια η σύλληψη των 2 γυναικών από το ψευδοκράτος


Ο Δήμος Μόρφου «καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και εντελώς απρόκλητη και αναίτια σύλληψη δύο συμπολιτισσών μας, οι οποίες μετέβησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου για να δουν το σπίτι που δικαιωματικά τους ανήκει και όχι απλά το σπίτι που διέμεναν πριν την εισβολή, όπως εκ παραδρομής προφανώς αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα».

Σε... 

 
 
 
ανακοίνωση, ο Δήμος Μόρφου αναφέρει ότι «το κατοχικό καθεστώς για άλλη μια φορά προχωρά σε μια απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία με στόχο ίσως να υποσκάψει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών».

«Ευελπιστούμε ότι το απαράδεκτο αυτό περιστατικό θα λάβει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατόν και οι δύο συμπολίτισσές μας, θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια που διαμένουν προσωρινά μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας», σημειώνει.

Σε μια άλλη εξέλιξη, κληθείς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να πει κατά πόσο η Κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα της παράνομης σύλληψης δύο Ελληνοκυπρίων γυναικών στα κατεχόμενα, ο κ. Προδρόμου είπε «ναι, σίγουρα παρακολουθείται το θέμα και γίνονται οι ενέργειες προκειμένου να αφεθούν οι δύο γυναίκες ελεύθερες».

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ρεζίλι» γράφει για τη σύλληψη της μητέρας και κόρης, Ελληνοκυπρίων, που συνελήφθησαν επειδή φωτογράφισαν το σπίτι που ανήκει στη μητέρα και κατοικούσε πριν το 1974, με την εφημερίδα να γράφει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βορρά παραβιάζονται.