Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

7 τρόποι για να διαρκεί το άρωμά σας όλη μέρα


Πώς καταφέρνουν μερικές γυναίκες και μυρίζουν συνέχεια υπέροχα;

Για να σας λυθεί η απορία και να διατηρήσετε κι εσείς το άρωμά σας όλη μέρα αναλλοίωτο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

 
 
 
 
 
 
1. Αν θέλετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο, μην το αποθηκεύετε στο μπάνιο σας ή σε άλλα υγρά, ζεστά μέρη. Η θερμότητα, το φως και η υγρασία θα καταστρέψουν το άρωμα και θα μειώσουν την ποιότητά του. Αντ’ αυτού, φυλάξτε το μπουκάλι σε δροσερά, ξηρά σημεία, όπως στο δωμάτιό σας, και μακριά από τα παράθυρα.

2. Τρίψτε βαζελίνη στα «σημεία παλμών» σας (κάθε σημείο, στο οποίο φαίνονται οι φλέβες) πριν ψεκάσετε το άρωμά σας για να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο. Η βαζελίνη θα κρατήσει το άρωμα στο δέρμα σας ακόμη περισσότερο.

3. Εφαρμόστε ένα άοσμο γαλάκτωμα πριν από το άρωμά σας. Οι λιπαρές επιδερμίδες τείνουν να διατηρούν τα αρώματα περισσότερο, οπότε αν έχετε ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε πρώτα μια ενυδατική για να βοηθήσετε να «κλειδώσει» το άρωμα.

4. Ψεκάστε το άρωμά σας αμέσως μετά από το ντους και πριν ντυθείτε. Η υγρασία στο δέρμα σας θα σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» το άρωμα. Αυτό θα αποτρέψει επίσης το άρωμα από το να αφήσει σημάδια σε λεπτά ρούχα ή κοσμήματα.

5. Μην τρίψετε το άρωμα στους καρπούς σας μετά τον ψεκασμό. Εάν τρίβετε τους καρπούς σας, θα αναγκάσετε τις κορυφαίες νότες του αρώματος να εξαφανιστούν γρηγορότερα και έτσι το άρωμά σας δε θα έχει μεγάλη διάρκεια.

6. Στοχεύστε στα «σημεία σφυγμού», δηλαδή τις θερμές περιοχές, στο σώμα σας όταν ψεκάζετε άρωμα. Για να κάνετε τη μυρωδιά να διαρκεί περισσότερο, επιλέξτε συγκεκριμένες περιοχές, όχι όλες μαζί. Οι θερμές περιοχές θα βοηθήσουν στη διάχυση του αρώματος σε ολόκληρο το σώμα σας. Μερικά τέτοια σημεία βρίσκονται πίσω από το αυτί σας, στο κάτω μέρος του λαιμού σας, στον καρπό σας, στον αγκώνα σας και πίσω από το γόνατό σας.

7. Ο ψεκασμός αρωμάτων με βάση το αλκοόλ απευθείας στα μαλλιά σας θα τα αφυδατώσει, οπότε ψεκάστε το άρωμα στην βούρτσα σας πριν την περάσετε μέσα από τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά σας θα είναι ελαφρώς αρωματισμένα και άθικτα.

ΠΗΓΗ