Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα τηλεφωνική απάτη: Του έταξαν… αναδρομικά σύνταξης και του απέσπασαν πάνω από 9.000 ευρώ


Θύμα απάτης έπεσε ο γιος ηλικιωμένης στην Ηλεία όταν επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν περισσότερα από 9.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τον φόρο για την επιστροφή των αναδρομικών.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
την ιστοσελίδα patrastimes.gr, ο δράστης, προσποιούμενος φιλικό πρόσωπο ηλικιωμένης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο της και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει περισσότερα από 40.000 ευρώ, ως αναδρομικά σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα του, τον έπεισε να καταθέσει το ποσό των 9.150 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ως δήθεν φόρο για την πληρωμή των αναδρομικών.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου άνδρα για απάτη.Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν άγνωστα άτομα τους πλησιάζουν ή τους τηλεφωνούν και συστήνονται ως γνωστοί ή λογιστές συγγενικών – φιλικών τους προσώπων. Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση να τους παραδώσουν ή να τους καταθέσουν χρήματα, για οποιαδήποτε δικαιολογία και κυρίως οικονομικής φύσεως και να επικοινωνούν πάντα οι ίδιοι με τους συγγενείς τους.