Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ραγισμένο τζάμι; Το κόλπο για να μη σπάσει εντελώς


Ραγισμένο τζάμι; Είτε λεπτό είτε χοντρό υπάρχει τρόπος να το συγκρατήσεις.

Τα λεπτά ραγίσματα λοιπόν στο τζάμι, μπορείς να... 

τα συγκρατήσεις με σκόρδο.

Καλά διάβασες… με σκόρδο!

Λιώσε μια σκελίδα σκόρδο και τον χυμό που θα βγει θα τον περάσεις πάνω από τα λεπτά ραγίσματα στο τζάμι.

Ο χυμός του σκόρδου είναι μία φυσική κόλλα. Οχι βέβαια πολύ δυνατή, αλλά εκτός από λεπτά ραγίσματα, μπορείς να κολλήσεις και χαρτιά μεταξύ τους, αν ασχολείσαι με χαρτοκοπτική και τα σχετικά.

Και ξέρεις κάτι; να προτιμήσεις το σκόρδο όπου δεν χρειάζεται δυνατή κόλλα, γιατί εκτός των άλλων, θα διώξει και τα μικρόβια και δεν είναι τοξικό όπως οι κόλλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Όσο για τα δαχτυλάκια σου, αν δεν θέλεις να μυρίσουν, χρησιμοποίησε χειρουργικά γάντια.

Αν πάλι δεν έχεις γάντια, την μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια θα την εξαφανίσεις με ένα άλλο απλό και χρήσιμο κολπάκι…

Βάλτε τα χέρια σας κάτω από κρύο νερό και τρίψτε τα δάχτυλα σας στη λάμα ενός μαχαιριού από ανοξείδωτο ατσάλι, ή σε όποιο ανοξείδωτο σκεύος έχετε.. Θα εκπλαγείτε. Με τον ίδιο τρόπο φεύγει και η μυρωδιά του κρεμμυδιού απο τα χέρια!