Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Αυτολογοκρισία για την εγκληματικότητα



γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης 
Δημοτικός Σύμβουλος «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

Τελικά, η δράση του βαθέως παρακράτους των εγκληματικών συμμοριών της Αριστεράς φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να παταχθεί. 
Οι δομές που έχει στήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι ισχυρές και αλληλοϋποστηριζόμενες. Και φυσικά, δεν είναι μόνον οι γιάφκες των Εξαρχείων, αλλά όλο το δίκτυο των εκατοντάδων καταλήψεων, που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ως φυτώρια ιδεολογικής και πρακτικής εκπαίδευσης των νέων γενεών τρομοκρατών και οι πανεπιστημιακές σχολές που υπό το πρόσχημα του ασύλου (μέχρι πρότινος) αποτελούσαν εκκολαπτήρια των μελών των συμμοριών αυτών υπό θεσμική κάλυψη, η οποία επεκτείνεται και με τη στήριξη εκπροσώπων του πολιτικού, δημοσιογραφικού και νομικού κόσμου. 
Η ατιμωρησία αυτών των εγκληματικών συμπεριφορών έχει ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση των... 




φυσικών και ηθικών αυτουργών τους, με κλιμακούμενες επιθέσεις όχι μόνο εναντίον κρατικών φορέων και προσώπων, αλλά και απλών πολιτών και εκπροσωπήσεών τους. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε ο νεοδημοκράτης υπουργός Μάκης Βορίδης με τη δήλωσή του περί «αναγκαστικότητας του νόμου», αλλά μάλλον ως κάτι αυτονόητο μου ακούστηκε. Αλλοίμονο αν η εφαρμογή ενός νόμου δεν είναι «αναγκαστική» και απαιτείται η δήλωση ενός υπουργού για να εφαρμοστεί! Επομένως, η άμεση εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων σε όλη τη χώρα, η ηλεκτρονική καταπολέμηση και κατάργηση διαδικτυακών σελίδων που προτρέπουν σε εγκληματικές πράξεις, η σύλληψη όσων εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε αυτές, είναι πράγματα αυτονόητα για μία πολιτεία ευνομούμενη, που επιθυμεί να παρέχει και ένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της. 
Δυστυχώς, η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, συνήθως σε βάρος πατριωτικών οργανώσεων και εκτεθειμένων πολιτικά προσώπων που δεν διστάζουν να διατυπώσουν ευθαρσώς και επωνύμως την άποψή τους επί ζητημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία και την πατρίδα, χτίζει ουσιαστικά ένα καθεστώς ασυλίας σε όλο αυτό το κύκλωμα, αφού ακόμη και οι όποιες κατασταλτικές ενέργειες των αρμοδίων αρχών εναντίον του, οδηγούν ουσιαστικά σε αδιέξοδο, αφού η ατιμωρησία των υπευθύνων έχει ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση και κλιμάκωση των ενεργειών τους. Οι ίδιοι άνθρωποι συλλαμβάνονται συνεχώς, για να αφεθούν ελεύθεροι μετά από λίγο, για να συνεχίσουν ανεξέλεγκτοι τη δράση τους. 
Την ίδια στιγμή, η «αστυνομία σκέψης» κλείνει προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσων τολμούν να παρεκκλίνουν έστω και κατ’ ελάχιστον από την «πολιτική ορθότητα», παραβιάζοντας τους «όρους της κοινότητας», κάτι που ουσιαστικά στερεί τους πολίτες από την ελεύθερη διατύπωση γνώμης και ανταλλαγής απόψεων, που κάποιοι μέσα σε σκοτεινά γραφεία και πίσω από ηλεκτρονικούς υπολογιστές κρίνουν ως «επικίνδυνες». Η μετάλλαξη του σοβιετικού μοντέλου ελέγχου της σκέψης, μέσω των συγχρόνων μορφών επικοινωνίας, είναι ένα γεγονός που στιγματίζει πλέον την εποχή μας… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μόλις προχθεσινού συμβάντος στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε αυτολογοκρισία κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου...

Την ίδια στιγμή, η «αστυνομία σκέψης» κλείνει προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσων τολμούν να παρεκκλίνουν έστω και κατ’ ελάχιστον από την «πολιτική ορθότητα», παραβιάζοντας τους «όρους της κοινότητας», κάτι που ουσιαστικά στερεί τους πολίτες από την ελεύθερη διατύπωση γνώμης και ανταλλαγής απόψεων, που κάποιοι μέσα σε σκοτεινά γραφεία και πίσω από ηλεκτρονικούς υπολογιστές κρίνουν ως «επικίνδυνες». Η μετάλλαξη του σοβιετικού μοντέλου ελέγχου της σκέψης, μέσω των συγχρόνων μορφών επικοινωνίας, είναι ένα γεγονός που στιγματίζει πλέον την εποχή μας… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μόλις προχθεσινού συμβάντος στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε αυτολογοκρισία κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να μη θιγεί ακριβώς αυτή η «πολιτική ορθότητα». Μάλιστα, αυτή έφτασε μέχρι του σημείου της πλήρους διαστρεβλώσεως των γεγονότων. Συγκεκριμένα, στο Α.Τ. Λευκού Πύργου έφτασε καταγγελία του Έλληνα πολίτη Κ.Π., ο οποίος μαχαιρώθηκε στο μέτωπο (!) στην περιοχή του αγάλματος του Βενιζέλου, όπου βρισκόταν με τη φίλη του Π.Β., από δύο αλλοδαπούς, εντελώς αναίτια. Η μόνη εξήγηση που μπόρεσε να δώσει στα αστυνομικά όργανα ήταν ότι μπορεί να τους «προκάλεσε» επειδή εκείνη τη στιγμή έκανε το σταυρό του δημόσια, μπροστά στον ιερό ναό της Παναγίας Χαλκέων! Κι όμως, επισήμως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ ότι το εν λόγω περιστατικό αφορούσε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών! Σημειωτέον ότι λίγο μετά, στην ίδια περιοχή, πραγματοποιήθηκε όντως συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών, με βαρύτατο τραυματισμό του ενός με μαχαίρι, που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή. 
Όλα αυτά αποτελούν πλέον καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, ενώ φανερή είναι και η προσπάθεια υποβάθμισής τους από τις αρμόδιες αρχές, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Δυστυχώς, αυτά θα συνεχίσουν να βρωμούν.
elkosmos.gr