Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου – Στήριξη του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας


Με την επίσκεψη στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Φωτεινή Αραμπατζή, η Βουλευτής ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου. Έθεσε τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα στον νομό μας, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον τομέα αυτό ως καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης της χώρας.

Η...











Βουλευτής ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασχολούμενοι με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία στην Πιερία. Προβλήματα τα οποία γενικότερα συνδέονται με διαρθρωτικές, οργανωτικές δυσλειτουργίες των συγκεκριμένων τομέων. Επιπλέον, η κα. Μάνη- Παπαδημητρίου ανέδειξε τις ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας και τη δημιουργική προσπάθεια των ανθρώπων της.


Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να βοηθηθεί ο αγροτικός τομέας από την πολιτεία, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστικός στις αγορές και ελκυστικός ως εργασία για τους νέους.

Η Πιερία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία αλλά και να συμβάλουν στην εθνική οικονομία. Η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι αποφασισμένη να σταθεί αρωγός, διαμορφώνοντας συνθήκες που θα επιτρέψουν στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας , αλιείας να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα και να αποδώσουν οικονομικά.