Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες; Μικροί, μεγάλοι όλοι τις αγαπάμε και έχουμε βρει χίλιους δυο τρόπους για να τις απολαμβάνουμε στα φαγητά μας. Ωστόσο, μόνο όταν είναι ζεστές! Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί;
Αν...
Αν...
ένα πράγμα ξέρουμε σαν κοινή γνώση για τις πατάτες είναι, ότι αποτελούνται ως επί το πλείστον από άμυλο, το οποίο είναι πολυμερής υδατάνθρακας. Όταν μαγειρεύουμε τις πατάτες, το άμυλο διογκώνεται με το νερό εσωτερικά, ενώ εξωτερικά αποκτούν μια χρυσαφένια και τραγανή υφή.
Ωστόσο, αν έχει περάσει ώρα από τότε που τις μαγειρέψαμε και κρύωσαν διατηρούν μεν το χρυσαφένιο χρώμα τους, αλλά το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να νοτίσουν και να χάσουν τη λεία υφή τους. Δυστυχώς, όταν κρυώσουν, δεν υπάρχει τρόπος να είναι ποτέ το ίδιο νόστιμες, θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ…
Ωστόσο, αν έχει περάσει ώρα από τότε που τις μαγειρέψαμε και κρύωσαν διατηρούν μεν το χρυσαφένιο χρώμα τους, αλλά το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να νοτίσουν και να χάσουν τη λεία υφή τους. Δυστυχώς, όταν κρυώσουν, δεν υπάρχει τρόπος να είναι ποτέ το ίδιο νόστιμες, θα το έχεις διαπιστώσει και εσύ…