Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό...


Η περίπτωση του στολισμού ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, της Βασιλίσσης Σοφίας, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και δικαίως. Τέτοιο έκτρωμα είχαμε χρόνια να δούμε. Το Ίδρυμα Ωνάση που ανέλαβε τον στολισμό, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων, που έχει το γενικό πρόσταγμα, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Στον πανικό τους έβαλαν διάφορα φερέφωνα να υποστηρίξουν την απίστευτη άποψη ότι επελέγη ο συγκεκριμένος φωτισμός ως μήνυμα για την κλιματική αλλαγή! Λένε ότι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν λάμπες LED για να καταδείξουν το πρόβλημα και να θυμίσουν ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα! Απίθανες ανοησίες...

 
 
 
Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την αστοχία, που θα ήταν το πιο έντιμο, δίνουν ιδεολογική κάλυψη στην κακογουστιά! Ακόμα κι έτσι όμως τα έκαναν χειρότερα. Τα Χριστούγεννα δεν είναι φεστιβάλ οικολογίας, αλλά η μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού. Τιμάμε την ενσάρκωση του Θεανθρώπου, που έρχεται για να μας σώσει από τη φθαρτή ζωή και την αμαρτία. Τι σχέση έχει το μήνυμα των Χριστουγέννων με τις... λάμπες LED;

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιχειρείται να αποκοπούν αυτές οι γιορτινές ημέρες από τα χριστιανικά μηνύματα που τις συνοδεύουν. Καιρό τώρα διάφοροι δήμαρχοι, φορείς, σύλλογοι και περίεργες ΜΚΟ προσπαθούν να επιβάλλουν Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Ακούσαμε και το αδιανόητο, ότι δεν πρέπει να νιώθουν άβολα στις πόλεις μας οι αλλόθρησκοι!

Ας βάλουμε όμως και μια άλλη σοβαρή παράμετρο: Η επιλογή του Ιδρύματος Ωνάση ίσως να μην ήταν τυχαία. Πιθανόν να εντάσσεται στο κλίμα αποχριστιανισμού, με τις ευλογίες του «ευέλικτου» δημάρχου Κ. Μπακογιάννη. Το εν λόγω ίδρυμα τα τελευταία χρόνια βαδίζει σε περίεργους νεοταξικούς δρόμους, επιλέγοντας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις που άλλοτε υμνούν την ομοφυλοφιλία και άλλοτε τις αλλόκοτες φαντασιώσεις διάφορων δημιουργών. Λες και θέλουν συνέχεια να προκαλούν, με βολική δικαιολογία την τέχνη! Φυσικά το Ιδρυμα Ωνάση ούτε κατά διάνοια δεν ασχολείται με οτιδήποτε ελληνικό ή παραδοσιακό. Τους πιάνει μάλλον αλλεργία!

Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατριώτη Ωνάση... Η αντίδραση στον αντίχριστο στολισμό του ιδρύματος είναι παρήγορη. Οι απλοί πολίτες αντιμετωπίζουν με αποστροφή την κακοποίηση των παραδόσεων και των θρησκευτικών μας εορτών.
Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, λογικά, έλαβε το μήνυμα. Διότι και ο ίδιος πολλές φορές βαδίζει σε περίεργους δρόμους στην αγωνία του να παραστήσει τον μοντέρνο. Ας του γίνει μάθημα για το μέλλον.

dimokratia