Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Αργά θυμήθηκαν τις ΜΚΟ


Από την πλευρά της η κυβέρνηση περνά σε κινήσεις εντυπωσιασμού ή καλύτερα κοροϊδίας. Προσλαμβάνει κάποιους παραπάνω συνοριοφύλακες και ζητά από τις ΜΚΟ… διαπιστευτήρια. Καλούν από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. τις ΜΚΟ να καταθέσουν εντός δέκα ημερών από τις 24 Νοεμβρίου την αίτησή τους στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο ήδη υφιστάμενο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), των οποίων πεδίο δράσης είναι το «μεταναστευτικό – προσφυγικό». Η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επιχειρεί να ελέγξει όλες τις ΜΚΟ εντάσσοντάς τις σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, σε μια προσπάθεια να καταστεί ευχερέστερος ο έλεγχος τους.
Επίσης... 


η Αρχή «χαρτογραφεί» και θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για όλες τις μεγάλης αξίας αγοραπωλησίες, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αγοραστές αλλοδαπούς προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών που υποκρύπτονται από τις αγοραπωλησίες μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πολλά έχουν ακουστεί όχι μόνον για τις οικονομικές δραστηριότητες των ΜΚΟ, αλλά και για τον ρόλο τους στην καθοδήγηση των «μεταναστών». Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουν κάτι μεμπτό τι θα κάνει η κυβέρνηση, αφού έχει αποδεχτεί τα χρήματα της όποιας ευρωπαϊκής βοήθειας, τα δικά μας δηλαδή, να τα διαχειρίζονται οι ΜΚΟ γιατί οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. 
Πάντως η κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. πολλές διορίες δίνει, πότε σε αντιεξουσιαστές για τις καταλήψεις, πότε στις ΜΚΟ. Και η πλάκα είναι ότι λήγουν με διαφορά μία ημέρας. Άντε να δούμε που θα πρωτοτρέξουν!

elkosmos.gr