Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Άκυρο της Ευρώπης για τα κλειστά Hot spot – δεν δίνουν φράγκο! Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε


Από ότι φαίνεται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για κλειστές δομές φιλοξενίας «μεταναστών» ήταν ένα πυροτέχνημα για να καθησυχαστούν οι αντιδράσεις των Ελλήνων, το είχαμε γράψει άλλωστε. Είναι γνωστό ότι η Ε.Ε. και οι Διεθνείς Οργανισμοί δεν χρηματοδοτούν την κατασκευή κλειστών δομών φιλοξενίας «μεταναστών» τους θέλουν ασύδοτους, όμως η κυβέρνηση έσπευσε να αναγγείλει τη κατασκευή τους. Γι’ αυτό τώρα τα γυρίζει λέγοντας ότι κλειστές και ανοιχτές δομές θα λειτουργούν παράλληλα. Προφανώς στις κλειστές δομές θα εντάξει και όλα τα δημόσια κτήρια, την περιουσία του ελληνικού λαού δηλαδή, που θα χρησιμοποιήσει, όπως την πτέρυγα Μπόμπολα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ».
Άλλωστε...




το σχέδιο που στάλθηκε στην Ε.Ε. για χρηματοδότηση επί ΝΔ δεν περιείχε σχέδιο δημιουργίας κλειστών δομών. Η στροφή σε αυτές έγινε όταν στις 23 Οκτωβρίου ανέλαβε ειδικός συντονιστής για το «μεταναστευτικό» ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Το έθεσε ως πρόταση στην συζήτηση για το «μεταναστευτικό» και ο Μητσοτάκης έκανε δεκτή την πρότασή του παρά τις αντιρρήσεις ως προς το τεχνικό ζήτημα (χρηματοδότηση) κάποιων. Τώρα από το περιβάλλον Στεφανή κατηγορούν τον υπουργό Εσωτερικών Θεοδωρικάκο για απροθυμία στην εξεύρεση πόρων αλλά και για την άρνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχει οικονομικά.

Θέλουν να εμπλέξουν τον Στρατό

Δηλαδή να πληρώσουμε εμείς μέσω των Δήμων την φιλοξενία που θέλουν να προσφέρουν αυτοί που θα έπρεπε κανονικά τους έχουν διώξει. Στην συνέχεια έπεσε στο τραπέζι, λόγω της αδυναμίας εξοικονόμησης χρημάτων, η ιδέα να αναλάβει το έργο ο Στρατός, η Μ.Ο.Μ.Α. Αυτό όμως θα σήμαινε ότι το σύνολο του Μηχανικού θα απασχολούνταν για να φτιάχνει κατοικίες για τους εισβολείς για μήνες. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε και άλλο πρόβλημα, αυτό της φύλαξης. Ας υποθέσουμε ότι με κάποιον τρόπο βρίσκονται τα χρήματα και δημιουργούνται οι κλειστές δομές φιλοξενίας, ποιος θα αναλάβει την φύλαξή τους;

Αδυναμία φύλαξης

Το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι αναλαμβάνει την φύλαξη στον εξωτερικό χώρο, στο εσωτερικό δεν μπαίνει. Και αλήθεια όταν ένας αστυνομικός ακόμα και όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κακοποιούς αν χρησιμοποιήσει το όπλο του θα βρεθεί αντιμέτωπος με ΕΔΕ, γιατί να διακινδυνεύσει την ζωή του για να επιτηρεί ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται εδώ. Ας φέρουν τα κόμματα που τους θέλουν τις νεολαίες τους. Την ίδια αρνητική στάση κρατούν και οι εργαζόμενοι στις διάφορες ΜΚΟ. Άνθρακες ο θησαυρός του Μητσοτάκη για τις κλειστές δομές και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη αυξανόμενη εγκληματικότητα των «μεταναστών» και την μήνη των Ελλήνων. Εκτός φυσικά αν βάλει χέρι και ξοδέψει γι’ αυτόν τον σκοπό το όποιο οικονομικό πλεόνασμα της χώρας.

elkosmos.gr