Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Σαρώνει ο Σαλβίνι σε πρόσφατη δημοσκόπηση


Ο ηγέτης του ιταλικού λαϊκού δεξιού κόμματος The League και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πολιτικούς της Ευρώπης. Μια... 

 
 
 
 
 
πρόσφατη δημοσκόπηση όμως δείχνει ότι είναι ο πιο αξιόπιστος ηγέτης κόμματος της Ιταλίας με 39% έγκριση των ψηφοφόρων.

Παρά τη δημοτικότητά του, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η πολιτική ελίτ τον χαρακτηρίζουν ως «άκρα δεξιά», αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ιταλία και στην ΕΕ συμφωνούν με τις ιδέες και τις θέσεις του, ο όρος ¨’κέντρο-δεξιά» είναι ένας πιο κατάλληλος.

Ο Σαλβίνι αντανακλά την αυξανόμενη ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια με το παγκοσμιοποιημένο έργο και την αποδόμηση του εθνικού κράτους.

Ο Σαλβίνι και το κόμμα του εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση και αντικαταστάθηκαν από ένα μη δημοφιλές κεντροαριστερό κόμμα ως εταίρος του συνασπισμού.
Ο Σαλβίνι μπορεί να έχασε την εξουσία στην Ιταλία, αλλά δεν έχει πει ακόμη την τελευταία κουβέντα. Ως υπουργός, κέρδισε σεβασμό και δημοτικότητα όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Οι πολιτικές του ενάντια στην παράνομη μετανάστευση έχουν καταστήσει το The League το πιο δημοφιλές κόμμα, με τη δυνατότητα να κυβερνά μόνο του, ή ενδεχομένως με κάποιο ακόμη μικρό συντηρητικό κόμμα.

Ωστόσο, πολλά μπορούν ακόμα να συμβούν. Οι επόμενες γενικές εκλογές μέχρι το 2023 είναι μακριά και μέχρι τότε το πολιτικό τοπίο της Ιταλίας μπορεί να έχει αλλάξει ριζικά.  
 
pentapostagma.gr