Ο βασιλικός είναι ένα από τα κορυφαία αρωματικά - διακοσμητικά για το φαγητό μας. Κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή το συναντάμε αρκετά συχνά, εμείς του έχουμε ένα κόλπο ώστε να μπορείς να τον διατηρήσεις φρέσκο έως και μια εβδομάδα.
Πασπαλίζουμε λίγα φύλλα του πάνω στο φαγητό μας και αμέσως δίνει απίστευτη μυρωδιά και γεύση σε αυτό.
Ακόμη, το μυρωδικό αυτό είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλά παραδοσιακά πιάτα όπως στις πίτες και τις σάλτσες μας.
Το βρίσκουμε παντού από το σούπερ μάρκετ μέχρι το μανάβικο, αλλά, οι πιο τυχεροί έχουμε μια γλάστρα με βασιλικό στο μπαλκόνι μας.
Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει ότι ο βασιλικός ξεραίνεται και χαλάει πολύ εύκολα. Βάζουμε το ματσάκι στο ψυγείο και μαραίνεται πριν προλάβουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Μην ανησυχείς, όμως, γιατί βρήκαμε τον τρόπο να κρατήσουμε τον βασιλικό για περισσότερο καιρό φρέσκο.
Ο φρέσκος βασιλικός μυρίζει φρεσκάδα και λιακάδα. Ωστόσο, δεν έχει την ίδια διάρκεια ζωής με άλλα βότανα και μπαχαρικά.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;
Η ντελικάτη φύση του βασιλικού δεν επιτρέπει να του φερόμαστε ως τροφή. Το ψυγείο θα το κάνει να μαραθεί και να πάρει ένα καφέ χρώμα.
Το μυστικό είναι ότι πρέπει να φερθούμε στον βασιλικό όχι σαν τροφή αλλά ως λουλούδι. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις τον βασιλικό όπως ένα μπουκέτο λουλούδια.
Κόψε λίγο το κοτσάνι του βασιλικού και στη συνέχεια βάλτο σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, κάλυψε τον βασιλικό με μια λεπτή πλαστική σακούλα. Κράτα τον βασιλικό σου στον πάγκο, στο τραπέζι της κουζίνας ή σε άλλο σημείο που δεν έχει κρύες θερμοκρασίες. Άλλαζε το νερό κάθε μέρα για να τον κρατήσεις φρέσκο.
Θα κρατήσει για μία εβδομάδα, οπότε έχεις χρόνο να τον μαγειρέψεις με τα γευστικά σου πιάτα!
Ακόμη, το μυρωδικό αυτό είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλά παραδοσιακά πιάτα όπως στις πίτες και τις σάλτσες μας.
Το βρίσκουμε παντού από το σούπερ μάρκετ μέχρι το μανάβικο, αλλά, οι πιο τυχεροί έχουμε μια γλάστρα με βασιλικό στο μπαλκόνι μας.
Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει ότι ο βασιλικός ξεραίνεται και χαλάει πολύ εύκολα. Βάζουμε το ματσάκι στο ψυγείο και μαραίνεται πριν προλάβουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Μην ανησυχείς, όμως, γιατί βρήκαμε τον τρόπο να κρατήσουμε τον βασιλικό για περισσότερο καιρό φρέσκο.
Ο φρέσκος βασιλικός μυρίζει φρεσκάδα και λιακάδα. Ωστόσο, δεν έχει την ίδια διάρκεια ζωής με άλλα βότανα και μπαχαρικά.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;
Η ντελικάτη φύση του βασιλικού δεν επιτρέπει να του φερόμαστε ως τροφή. Το ψυγείο θα το κάνει να μαραθεί και να πάρει ένα καφέ χρώμα.
Το μυστικό είναι ότι πρέπει να φερθούμε στον βασιλικό όχι σαν τροφή αλλά ως λουλούδι. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις τον βασιλικό όπως ένα μπουκέτο λουλούδια.
Κόψε λίγο το κοτσάνι του βασιλικού και στη συνέχεια βάλτο σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, κάλυψε τον βασιλικό με μια λεπτή πλαστική σακούλα. Κράτα τον βασιλικό σου στον πάγκο, στο τραπέζι της κουζίνας ή σε άλλο σημείο που δεν έχει κρύες θερμοκρασίες. Άλλαζε το νερό κάθε μέρα για να τον κρατήσεις φρέσκο.
Θα κρατήσει για μία εβδομάδα, οπότε έχεις χρόνο να τον μαγειρέψεις με τα γευστικά σου πιάτα!