Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ: ΟΓΚΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Πλήθος κόσμου από τον Μακρύγιαλο και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύδνας - Κολινδρού συμμετείχαν σήμερα στη συγκέντρωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο του Μακρυγιάλου για να διατρανώσουν την σφοδρή τους αντίθεση  ενάντια στην ενδεχόμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών, ενώ...  



στο τέλος της συγκέντρωσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού.

Η είδηση για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ξενώνας για λαθρομετανάστες στην περιοχή, θορύβησε αμέσως τόσο τους κατοίκους, καθώς και τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιο Μανώλα, ο οποίος με την παρουσία του μπροστά στη σημερινή συγκέντρωση εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση, καθώς επίσης παρόντες στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης, δηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους, ήταν οι επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαγδάρης και Παναγιώτης Καζάς, όπως επίσης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων.

Το ακίνητο για το οποίο γίνεται λόγος περί ενδεχόμενης εγκατάστασης μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και έχει νοικιαστεί για τρία χρόνια από εταιρία με ξένη ονομασία, βρίσκεται στη θέση Άη Γιάννης, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Μακρυγιάλου και έως το 2014 φιλοξενούσε οικοτροφείο της ΕΨΥΚΑ (Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών). Παλαιότερα ήταν ξενοδοχειακή μονάδα και εδώ και κάποιες μέρες στο κτίριο γίνονται εργασίες.

Πριν από λίγους μήνες είχαν αποπειραθεί να εγκαταστήσουν αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε ξενοδοχείο της Μεθώνης, αλλά ο ξεσηκωμός των κατοίκων ακύρωσε τα σχέδια τους.
Επίσης έντονη αλλά διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας μέσα και εξω από το χωριό.