Για το κόψιμο του κρεμμυδιού όλοι φαίνεται να έχουν έναν τρόπο που μας απαλλάσσει από το κλάμα, μόνο που λίγοι από αυτούς δουλεύουν.
Όχι, το...
Όχι, το...
μάσημα της τσίχλας που ορκίζεται το ίντερνετ πως λειτουργεί, δεν δουλεύει καθόλου!
Δουλεύει όμως ικανοποιητικότατα το πάγωμα του κρεμμυδιού, ένα κόλπο που ξέρουμε από τους επαγγελματίες σεφ. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν το καθαρίσουμε ή, εναλλακτικά, για μερικά λεπτά στην κατάψυξη.
Όταν το κρεμμύδι είναι κρύο, τα ένζυμα που περιέχει και προκαλούν τα δάκρυα μεταφέρονται πιο αργά, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό εδώ.
Κι αυτό μας λέει πράγματι ο αμερικανός executive σεφ Angel Leon, συνδυάζοντας μάλιστα το κρύο με το νερό.
«Βάλτε τα κρεμμύδια σε νερό με πάγο για 10 λεπτά πριν τα κόψετε. Αυτό θα τα αποτρέψει να επιφέρουν δάκρυα στα μάτια σας», αποκαλύπτει…
Δουλεύει όμως ικανοποιητικότατα το πάγωμα του κρεμμυδιού, ένα κόλπο που ξέρουμε από τους επαγγελματίες σεφ. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν το καθαρίσουμε ή, εναλλακτικά, για μερικά λεπτά στην κατάψυξη.
Όταν το κρεμμύδι είναι κρύο, τα ένζυμα που περιέχει και προκαλούν τα δάκρυα μεταφέρονται πιο αργά, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό εδώ.
Κι αυτό μας λέει πράγματι ο αμερικανός executive σεφ Angel Leon, συνδυάζοντας μάλιστα το κρύο με το νερό.
«Βάλτε τα κρεμμύδια σε νερό με πάγο για 10 λεπτά πριν τα κόψετε. Αυτό θα τα αποτρέψει να επιφέρουν δάκρυα στα μάτια σας», αποκαλύπτει…