Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Προθεσμία μέχρι 23 Μαρτίου σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας από την ΕΠΟ


«Η ΕΕΑ δεν μπορεί από το 2012 και μετά να προχωρά σε ανάκληση πιστοποιητικού» τόνισαν οι Ακρίτες

Τη δυνατότητα να καταθέσουν υπομνήματα αναφορικά με την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας μέχρι την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 15:00, έδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι...




πρωτόδικα οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 7 βαθμών από το πειθαρχικό όργανο της Super League. Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε δεύτερο βαθμό και πλέον αναμένεται η απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Δικαίωμα να καταθέσει υπόμνημα έχει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία έκανε την καταγγελία.

Επίσης, μέσω ενός εκ των δικηγόρων της, η Ξάνθη τόνισε στη διαδικασία της εκδίκασής της που αφορούσε την ανάκληση του πιστοποιητικού της από το πρωτάθλημα, ότι η απόφαση του δικαστηρίου που πήρε η ΕΕΑ δεν μπορεί να ανακαλεί πιστοποιητικό συμμετοχής ομάδας βάση Νόμου από το 2012 και μετά.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δετσαρίδης είπε -μεταξύ άλλων- για τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και την απόφαση δικαστηρίου που πήρε η Ξάνθη. «Η ΕΕΑ εξέδωσε μία παράνομη διοικητική πράξη, καθώς από το 2012 δεν μπορεί να ανακαλεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι άδειες που μπορούσε να δώσει και να ανακαλέσει μέχρι το 2012 ήταν ετήσιες. Τέλος, διαπιστώνεται πως οι διατάξεις αυτές έχουν αναδρομική ισχύ. Έτσι για την ιστορία...», σημείωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Και πρόσθεσε: «Μετά το 2012 είναι διαπίστωση, παραπομπή και κρίση με βάση τον πειθαρχικό κώδικα για την ΕΕΑ. Όχι ανάκληση πιστοποιητικού».

Αναφορικά με το τι θα έπρεπε να κάνει το προεδρείο, είπε: «Κατά την άποψή μας η απόφαση του κ. Μάρκου ταυτίζεται με την διαπίστωση ότι δεν έλαβε άδεια η ομάδα. Άρα έχουμε έναρξη της διώξεως λόγω ανάκλησης. Αυτό είναι και μόνο. Κατά την άποψή μας σήμερα ως κάτοχοι του πιστοποιητικού δεν υπάρχει αιτίαση και βάση για πειθαρχική δίωξη.

Εάν θεωρείτε ότι δεν έχουμε οριστική κρίση θα πρέπει να αναστείλετε την έκδοση απόφασης και της διαδικασίας και να περιμένετε το ακυρωτικό δικαστήριο. Για εμάς είναι μία σπάνια απόφαση. Δεν θα περιμένουμε να παρέλθει η διετία. Θα πρέπει να κηρύξετε απαράδεκτη την δίωξη ή να αναστείλετε την διαδικασία. Εμείς μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας θα κινηθούμε νομικά κατά του Δημοσίου και των αρμοδίων Αρχών».