Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Το δημοτικό συμβούλιο Ερμιονίδας ζητά να φύγουν οι 470 «μετανάστες» από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι


      
Στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Κρανίδι «φιλοξενούνται» 470 «μετανάστες», τον μήνα Απρίλιο 150 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τώρα που τα περιοριστικά μέτρα αίρονται σταδιακά ο Δήμος Ερμιονίδας με ψήφισμά του ζητά την απομάκρυνσή τους και την μεταφορά τους σε άλλη περιοχή.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνει: 




«Κρίνεται αναγκαίο με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο κέντρο φιλοξενίας οι μετανάστες να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή, εκτός Ερμιονίδας, για την αποφυγή οποιασδήποτε κοινωνικής κρίσης βάσει των προβληματισμών που έχουν ήδη προκύψει στην τοπική κοινωνία και είναι έντονοι λόγω των τελευταίων γεγονότων, αλλά και λόγω της μη δυνατότητας υποστήριξης από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας. Παράλληλα, η μη τήρηση των υγειονομικών συνθηκών του εν λόγω κέντρου επιβάλλει την άμεση απομάκρυνσή τους». 

Του ψηφίσματος είχε προηγηθεί επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας κυρίου Γιάννη Γεωργόπουλου την οποία είχε αποστείλει προς τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτήν γίνονταν αναφορά σε απειλές που δέχονταν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό από τους «μετανάστες».

 Αναφορά στις απειλές ακόμα και για την ζωή των νοσηλευτών έκανε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας όταν με κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το ξενοδοχείο όταν εμφανίστηκαν τα κρούσματα. 

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας σημειώνει ότι διαπιστώνει πως δεν τηρούνται αυτά που είχαν αποφασιστεί την 21η Απριλίου 2020 σε σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

 Τα μέτρα περιορισμού στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» λήγουν την 21η Μαΐου 2020 και οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την υγεία τους, φοβούνται για το ξέσπασμα ταραχών και ζητούν να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
elkosmos.gr