Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Με αντικαταθλιπτικά, αντιβιοτικά και αγχολυτικά στην καραντίνα οι Έλληνες - Οι αναλύσεις έδειξαν ακόμα και χρήση 800 γρ. κοκαΐνης ανά μέρα

 
    Έρευνα που έγινε στην Αττική κατά τη διάρκεια της καραντίνας έδειξε ότι οι Έλληνες αύξησαν τη χρήση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα... 
 






σημειώθηκε αύξηση 31% στα αντικαταθλιπτικά, 77% στις ψυχοδραστικές ουσίες λοραζεπάμης (αγχολυτική δράση), 36% στα αντιβιοτικά και αντιϊκά φάρμακα και 198% στα αναλγητικά φάρμακα (παρακεταμόλη) σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας EKΠΑ Νικόλαο Θωμαϊδη, που μίλησε στο Mega.

Οι αναλύσεις από την επεξεργασία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλειας έδειξαν επίσης αύξηση 650% στην αμφεταμίνη, 37% στην μεθαμφεταμίνη και κατανάλωση 800 γρ./ημέρα κοκαΐνης.

«Η κρίση της καραντίνας ενίσχυσε τα προβλήματα που προϋπήρχαν» είπε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας η κλινική ψυχολόγος κ. Άννα Κανδαράκη, συμπληρώνοντας πως η ψυχική υγεία πηγαίνει χέρι χέρι με το περιβάλλον και την κοινωνία.

Σημαντικό είναι, όπως είπε, η φαρμακευτική αγωγή να ακολουθείται μόνο κατόπιν σύστασης γιατρών και ψυχιάτρων.

Ο κ. Θωμαϊδης αναφέρθηκε και σε έρευνα του ΕΚΠΑ σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο και πώς επηρεάζονται ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία. «Η μέση θερμοκρασία και η ειδική υγρασία έχουν καθοριστικό ρόλο για τη διασπορά του ιού» σημείωσε. «Η μεταδοτικότητα του ιού αυξάνεται όταν πέφτει η θερμοκρασία» ανέφερε. 

ΒΙΝΤΕΟ: