Πριν σερβίρεις την επόμενη δόση μπιφτεκιών σε κόσμο, είσαι σίγουρος πως τα κάνεις όλα σωστά;
Το μπιφτέκι έχει κι αυτό την τέχνη του, καθώς δεν είναι απλώς ψητός κιμάς. Αλλά μια χειροποίητη δημιουργία που αξίζει σεβασμό.
Για...
πραγματικά ζουμερά μπιφτέκια, ξέρουμε ας πούμε ότι ο ιδανικός μοσχαρίσιος κιμάς είναι συνδυασμός 80% κρέατος και 20% λίπους.
Ξέρουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι το σωστό πλάσιμο. Εφαρμόζουμε ελάχιστη πίεση στο μπιφτέκι, όσο να σχηματιστεί δηλαδή, αποφεύγοντας περιττές πιέσεις και πολύ ζύμωμα.
Και μετά ξεκινούν τα μεγάλα λάθη! Το πρώτο είναι πως συνηθίζουμε να τα γυρνάμε πολλές φορές. Το μπιφτέκι πρέπει να γίνει από τη μία πλευρά ώστε να το αναποδογυρίσεις στη σχάρα ή το ταψί. Και το καταλαβαίνεις όταν ξεκολλά εύκολα.
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό λάθος, μας λένε πάντα οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute, ακούει στη συνήθεια να πιέζουμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να του στερούμε τους χυμούς του. Αλλά και τη γεύση που χάνεται μαζί τους...
Ξέρουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι το σωστό πλάσιμο. Εφαρμόζουμε ελάχιστη πίεση στο μπιφτέκι, όσο να σχηματιστεί δηλαδή, αποφεύγοντας περιττές πιέσεις και πολύ ζύμωμα.
Και μετά ξεκινούν τα μεγάλα λάθη! Το πρώτο είναι πως συνηθίζουμε να τα γυρνάμε πολλές φορές. Το μπιφτέκι πρέπει να γίνει από τη μία πλευρά ώστε να το αναποδογυρίσεις στη σχάρα ή το ταψί. Και το καταλαβαίνεις όταν ξεκολλά εύκολα.
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό λάθος, μας λένε πάντα οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute, ακούει στη συνήθεια να πιέζουμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να του στερούμε τους χυμούς του. Αλλά και τη γεύση που χάνεται μαζί τους...