Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα και ιβίσκο - Δροσιστική πρόταση για τα απογεύματα του καλοκαιριού


 
 Υλικά 

  • 6 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη  

 
 
  • 2 κ. σ. ξερά άνθη λεβάντας
  • 1 1/2 κ. γλ. ξερά πέταλα ιβίσκου
Εκτέλεση
  1. Σε μία μεγάλη κανάτα τοποθετήστε τα 3 από τα 6 φλυτζάνια τσαγιού νερό, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη, τη λεβάντα και τα πέταλα ιβίσκου.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το αρωματισμένο νερό να κρυώσει.
  5. Σουρώστε το νερό και προσθέστε το στην κανάτα με την κρύα λεμονάδα.
  6. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.