Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Αφράτο κέικ με γιαούρτι - Μια συνταγή από τα παλιά




Υλικά

  • 1 χάρτινη συσκευασία βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου  




  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
  2. Με το μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
  3. Κατόπιν, ρίχνετε τα αυγά, ένα – ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ
  4. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα σε πιο μικρή σκάλα
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει μαζί
  6. Παίρνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε ελαφρά
  7. Μετά ρίχνετε λίγο λίγο το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  8. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρ