Υλικά
- 1 χάρτινη συσκευασία βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Με το μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
- Κατόπιν, ρίχνετε τα αυγά, ένα – ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ
- Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα σε πιο μικρή σκάλα
- Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει μαζί
- Παίρνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε ελαφρά
- Μετά ρίχνετε λίγο λίγο το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρ