Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

"ΣΤΟ ΠΟΔΙ" Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 
    Αναστάτωση επικρατεί στην Παραλία Κατερίνης σχετικά με την εγκατάσταση μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στο τουριστικότερο θέρετρο της Πιερίας σε ιδιόκτητα οικήματα από επιχειρηματίες της περιοχής. 
Το... 




θέμα που προκάλεσε την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας έφερε και την χθεσινή γενική συνέλευση των επαγγελματικών φορέων, του Κοινοτικού Συμβουλίου και των συλλόγων, στην οποία ήταν παρών και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Οι φορείς ετοιμάζουν ανακοίνωση καταγγελίας του προκλητικού γεγονότος της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" στην Παραλία Κατερίνης επιχειρείται να γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Κατερίνη, όπου η ΜΚΟ "Περιχώρησης" της Ευαγγελικής Εκκλησίας εγκατέστησε σε διαμερίσματα λαθρομετανάστες χωρίς να ρωτήσει την τοπική κοινωνία, τους κουβαλούσε "εν κρυπτώ", κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, δηλαδή αντί για ξενοδοχεία να εγκατασταθούν σε ιδιόκτητα οικήματα επιχειρηματιών και άλλων ιδιωτών, όπως ήδη έχουν εγκατασταθεί μέχρι τώρα κάποιοι αλλοδαποί "μετανάστες" στην Παραλία, χωρίς να παίρνουν είδηση οι τοπικές κοινωνίες και χωρίς να ερωτώνται καν, για να μην προκαλούνται αντιδράσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και καιρό έχουν γίνει τηλεφωνικές "κρούσεις" σε ιδιοκτήτες οικημάτων της Παραλίας, για να νοικιάσουν σε αλλοδαπούς "μετανάστες" και μάλιστα με δελεαστικές τιμές: 28 ευρώ το κεφάλι τη μέρα (!) για "προσωρινή παραμονή" έξι μηνών. Για "προσωρινή παραμονή" μιλούσαν και στην Κατερίνη, αλλά πέρασαν κάποια χρόνια.
Θα πρέπει να πάρουν ανοιχτά θέση οι αρμόδιοι και ο δήμαρχος που τονίζουν κατά καιρούς ότι η Πιερία έχει καλύψει το 1% που της αντιστοιχεί σε "μετανάστες".
Να μας πουν πόσοι είναι όλοι οι μέχρι τώρα εγκατασταθέντες "μετανάστες" μέσα στην πόλη της Κατερίνης και στην Κάτω Μηλιά και πότε θα φύγουν από εδώ, γιατί αντί να μειώνονται, βλέπουμε να αυξάνονται με υπαρκτό τον κίνδυνο αλλοίωσης του πληθυσμού.