Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ! ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ



   Με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του βουλευτή Σάββα Χιονίδη και με την απουσία των άλλων τριών βουλευτών του νομού Μπαραλιάκου, Μάνη και Σκούφα, καθώς και την απουσία των τριών δημάρχων της Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, Βαγγέλη Γερολιόλιου και Ανέστη Μανώλα πραγματοποιήθηκε σήμερα... 





η σύσκεψη που οργάνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με θέμα την εγκατάσταση μεταναστών στην Παραλία Κατερίνης.



Η κραυγή αγωνίας των ανθρώπων του τουρισμού και όλων των επαγγελματιών για το μέλλον του τουρισμού της περιοχής ήταν τα κυρίαρχο συναίσθημα της σημερινής σύσκεψης, αλλά και η οργή και η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους ερήμην τους, οι οποίοι δήλωσαν ομόφωνα ότι δεν θα δεχτούν ούτε έναν μετανάστη στην παραλιακή ζώνη και ζήτησαν να απομακρυνθούν αμέσως όσοι ήδη έχουν εγκατασταθεί εκεί.
Επίσης κάποιοι από τους επαγγελματίες δήλωσαν ότι νιώθουν θλίψη και οργή για τους απόντες από μια τόσο σοβαρή σύσκεψη για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Στη σύσκεψη εκτός από τον βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδης και την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του δήμου Κατερίνης Κώστας Λιακόπουλος εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Κατερίνης, ο δημοτικός σύμβουλος Δίου Ολύμπου Δημήτρης Πατσιαρίκας εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας και Πέλλας Γρηγόρης Βειδαμενίδης, ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων παραλίας Παντελεήμονα Μιχάλης Γκαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Ζωγράφος, μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας όπως και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Μανώλης Παππάς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, μέλος της Ομοσπονδίας και ιδιοκτήτης καταλύματος στην Μεθώνη, ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Παραλίας Τέλης Καραθανάσης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Φ. Μπαραλιάκου Θανάσης Παπαμιχαήλ και αρκετοί ακόμη φορείς του τουρισμού.
Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε να ετοιμασθεί ένα κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο θα υπογραφεί από όλους για να αποσταλεί στην κυβέρνηση.