Υλικά (για 5 μερίδες)
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. βούτυρο
- Ζεστάνετε το γάλα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
- Σε ένα μπολ ρίξτε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το μείγμα στο ζεστό γάλα, λίγο λίγο, και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το μείγμα, χωρίς να βράσει.
- Αφαιρέστε από την φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε σε μπολάκια και ψύξτε για αρκετή ώρα πριν το απολαύσετε.