Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


 






Γράφει ο Γιάννης Παπαγεωργίου, φιλόλογος

Ο λύκος όταν είναι πολύ πιεσμένος κάνει κινήσεις απελπισίας, αποπροσανατολισμού, ξεσπά σ' αυτούς που θεωρεί αδύναμους να αντιδράσουν.
Ο...  



-Ερντογάν είδε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του να αποτυγχάνουν, τις οθωμανικές του βλέψεις να μη φτάνουν στα επίπεδα που ζητά.
Οι Κούρδοι τον χτυπούν από παντού.
Στη Συρία δέχθηκε επίσης χτυπήματα.
Στη Λιβύη τελευταία η βάση που είχε δημιουργήσει χτυπήθηκε πολύ αποτελεσματικά.
Μετά το πραξικόπημα ο στρατός του αποδυναμώθηκε με τις εκκαθαρίσεις που έκανε ο ίδιος.
Η οικονομία δε βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση με τόσα που επιχειρεί.
Τι απομένει;
Ποιος είναι ο αδύνατος κρίκος στην υπόθεση;
Η αιωνία Ελλάς της πολιτικής των μηδαμινών προβλημάτων, μηδαμινών όμως μονόπλευρα από την Ελλάδα, όχι από τους άλλους, οι οποίοι δημιουργούν και προκαλούν συνεχώς.
Πως μπορούμε να αποπροσανατολίσουμε το πλήθος: σκέφτηκε.
Θα προκαλέσουμε μια κατάσταση τέτοια που θα προκαλέσει τον ενθουσιασμό και έξαρση θρησκευτική.
…..
Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή :
Η Αγιά Σοφιά αποτελεί το σύμβολο της Ορθοδοξίας, το αιώνιο σύμβολο της χιλιόχρονης Βυζαντινής ψυχής και του Βυζαντινού πολιτισμού, ο οποίος γονιμοποίησε πολιτιστικά την Ευρώπη στέλνοντας πριγκίπισσες στη Γερμανία, τη Ρωσία, για να εκπολιτίσουν με τη σειρά τους τις καινούργιες τους πατρίδες.
Το θαύμα της Αναγέννησης προήλθε από τα βιβλία και τη σοφία που μετέφεραν οι Έλληνες πριν και μετά την Άλωση, επανέλαβαν τις επιστημονικές απόψεις των αρχαίων Ελλήνων για ποικίλα προβλήματα.
Τώρα προσποιούνται πως δεν τα θυμούνται όλοι.
Σύμβολο θρησκευτικό, μνημείο αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό, τέχνη ελληνική, μνήμη εθνική των Ελλήνων.
Ελληνικό μνημείο ήταν και είναι, με ελληνικό ρυθμό κτίστηκε από Έλληνες τεχνίτες, σε ελληνική γραφή είναι γραμμένα όλα εντός της, όσο κι αν προσπαθούν να τα αλλοιώσουν κάποιοι εντός και εκτός, τίποτα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Θα τη μετατρέψω σε τζαμί, αποφάσισε λοιπόν ο Ερντογάν σε μια έξαρση πάθους και φανατισμού παίζοντας το αιώνιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού των μαζών αλλά και επαναλαμβάνοντας το Παιχνίδι που έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, το παιχνίδι του οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού και το οποίο συνεχίζει.
Και ο Οζάλ αυτό έκανε και οι άλλοι πολιτικοί της Τουρκίας προσπαθώντας να περικυκλώσουν την Ελλάδα στα Βαλκάνια δημιουργώντας ένα ισλαμικό τόξο με φιλικές και εξαρτώμενες από την Τουρκία γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες.
Δεν τον ενδιαφέρουν τα εκατομμύρια που εξοικονομεί κάθε χρόνο από τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο;
……
Το ερώτημα είναι :
Θα αποφασίσει η Ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε αντίμετρα, π.χ. να απαγορεύσει τις πολλές και άσκοπες εκδρομές στην Τουρκία;
Θα τολμήσει να κλείσει ένα τζαμί;
Θα δώσει τη δέουσα προσοχή στις παραμεθόριες περιοχές παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας, νοσοκομειακή περίθαλψη και οικονομική ευμάρεια σε όλους τους Έλληνες αλλά πολύ περισσότερο στους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών;
Θα σταματήσουν οι Έλληνες πολίτες να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία και να προσφέρουν το πολύτιμο συνάλλαγμα τους εκεί αποτελώντας το μεγαλύτερο οικονομικό αιμοδότη και στήριγμα της οικονομίας της;
Γιατί να μην πάνε στην πανέμορφη Ελλάδα που τόσα έχει να προσφέρει, τόσες ομορφιές να δείξει, τόση ιστορία, μνημεία αρχαιολογικά ομιλούντα ακόμη και σήμερα;
Θα συμπεριφερθούν σωστά, επαγγελματικά και εθνικά οι εμπλεκόμενοι φορείς στον εθνικής σημασίας τομέα του τουρισμού να πάψουν να συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Κάτι ακόμα : Δεν είναι μόνο η Αγιά Σοφιά. Στη Μυτιλήνη έχουν καταστρέψει παρεκκλήσια και τα βρομίζουν, ξέρετε ποιοι. Μιλάει κανείς γι' αυτά;
Υπάρχουν Έλληνες αποφασισμένοι για αγώνα
……
Κουίζ : Αν αύριο η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κλείσει ένα τζαμί στην Ελλάδα, για ποιο θέμα θα γινόταν διαδηλώσεις και πορείες, για την Αγιά Σοφιά ή για το τζαμί;

περισσότερα: http://papageojohn.blogspot.gr/