Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μπαίνουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι, τι θα κάνουν οι… ψύχραιμοι της κυβέρνησης;


      







    Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία αλλά και να «τεστάρει» τις αντιδράσεις της κυβέρνησής μας στις προκλήσεις της. Εξέδωσε μία ακόμα NAVTEX για θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται 200 μίλια Ανατολικά της Κρήτης και 180 μίλια Νότια του Καστελόριζου. Σύμφωνα με...



την NAVTEX πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες από την Τρίτη 21 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 2 Αυγούστου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρόκειται για την ίδια θαλάσσια περιοχή όπου προ μηνών είχε κινηθεί του τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή αλλά δικαιολογημένο είναι να υπάρχει στην πολιτική μας ηγεσία κάποιος, μικρός έστω, πανικός.

Μη έχοντας μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, αφού όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας τις δικαιολογούν με το «παραμύθι» της εσωτερικής κατανάλωσης δεν μπορούν να σκεφτούν πως θα αντιδράσουν την στιγμή που η Τουρκία θα ξεπεράσει τα όρια.

Πάντως ας μην ανησυχούμε και στην περίπτωση του ερευνητικού σκάφους δικαιολόγησαν την απραξία τους λέγοντας ότι το παρέσυρε ο αέρας λες και ήταν ψαρόβαρκα ή ότι τα καλώδια που άπλωσε δεν ήταν συνδεδεμένα.

Θα βρουν τρόπο και να υποχωρήσουν και να δικαιολογηθούν.


elkosmos.gr