Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Πέντε λόγοι για να προτιμήσετε το κατσικίσιο γάλα


  
 
 
 
 
       Το κατσικίσιο γάλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αγελαδινό, υπάρχουν όμως πέντε σημαντικοί λόγοι για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει... 

 
 
πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Σε σύγκριση με το αγελαδινό έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το αγελαδινό.

Περιέχει, επίσης, λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό γάλα και για αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη. Παράλληλα, έχει μικρότερου μεγέθους λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο.Έρευνες έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα και με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα, ενώ θεωρείται πιο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό, καθώς τα περισσότερα αγελαδινά γάλατα περιέχουν αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες, κάτι που σπανίως ισχύει για το κατσικίσιο γάλα.