Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

5+1 Έξυπνοι και οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις το σαλόνι σου!


 
 
 
 
    Ο χώρος σου χρειάζεται ανανέωση, όμως δε θέλεις να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα για να κάνεις μία δαπανηρή και χρονοβόρα ανακαίνιση; Μην ανησυχείς καθόλου! Μπορείς...  

 
 
 
 
 
 
να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται σας καινούργιο και να αλλάξεις ριζικά τη διάθεσή σου ακολουθώντας μερικά από τα tips που ακολουθούν!




1. Βάλε χρώμα στο χώρο σου! Τέρμα πια οι μινιμαλιστικές επιλογές που απαιτούν μονοχρωμία και κάνουν το χώρο ψυχρό και αδιάφορο. Φέτος η μόδα προστάζει χρώματα! Δε μας πειράζει ο μονόχρωμος καναπές σου, γιατί θα αποτελέσει τον τέλειο καμβά για να τοποθετήσεις τις πιο όμορφες πινελιές… τα διακοσμητικά μαξιλάρια! Τοποθέτησε στους καναπέδες μπόλικα διακοσμητικά μαξιλάρια, με εντελώς διαφορετικά χρώματα και υφές. Δε μας πειράζει που δεν ξέρεις αν ταιριάζουν μεταξύ τους! Είναι βέβαιο ότι αν επιλέξεις πέντε-έξι διαφορετικά χρώματα, τελικά θα δημιουργηθεί μία αρμονική σύνθεση. Αν θέλεις να ξοδέψεις ακόμα λιγότερα χρήματα, απλώς επένδυσε τα ήδη υπάρχοντα μαξιλάρια με πολύχρωμες διακοσμητικές μαξιλαροθήκες.





2. Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέπτη! Οι καθρέπτες έχουν τη μαγική ικανότητα να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Κάνοντας το σαλόνι σου να φαίνεται πιο ευρύχωρο, αυτόματα θα γίνει και πιο ευχάριστο. Εάν το σαλόνι σου είναι πολύ μικρό, τότε τοποθέτησε δύο-τρεις μικρότερους καθρέπτες δίπλα-δίπλα και είναι βέβαιο ότι θα κλέψουν την παράσταση με τις αντανακλάσεις και την πολυτελή όψη τους!




3. Ανάδειξε τα ξύλινα έπιπλα, που κάνουν το σαλόνι να φαίνεται πιο ζεστό και φιλόξενο, επιλέγοντας ένα χαλί και ένα ριχτάρι με φωτεινά χρώματα. Το φυσικό χρώμα του ξύλου ταιριάζει άψογα με το λευκό, το γκρι, το μπλε, το μπεζ και το πορτοκαλί. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικά πράσινα φυτά στο χώρο, γιατί ταιριάζουν άψογα με τις ξύλινες επιφάνειες και θα προσδώσουν αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας στο χώρο!







4. Δημιούργησε την προσωπική σου γωνιά! Επίλεξε την αγαπημένη σου γωνιά στο σαλόνι, τοποθέτησε μία πολυθρόνα με υποπόδιο και δίπλα ένα βοηθητικό τραπεζάκι! Στόλισε το τραπεζάκι με ένα μεγαλοπρεπές επιτραπέζιο φωτιστικό και άσε το ατμοσφαιρικό φως, που εκπέμπεται μέσα από το υφασμάτινο αμπαζούρ, να δημιουργήσει ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο χώρο για να σε χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας!




5. Βαρέθηκες να βλέπεις κάθε μέρα αυτό το βάζο στο τραπέζι σου και εκείνες τις κορνίζες επάνω στα έπιπλα! Επίλεξε μόνο τα διακοσμητικά που σου αρέσουν πραγματικά και άλλαξέ τους θέση μέσα στο χώρο -τα υπόλοιπα απομάκρυνέ τα από κοντά σου ή μεταποίησε τα. Αντικατάστησε το βάζο του τραπεζιού με δύο ή τρία καινούργια βάζα, διαφορετικού μεγέθους, που θα δημιουργήσουν μία αρμονική διάταξη για το τραπέζι σου. Τοποθέτησε στα ράφια ή στα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου μερικά κηροπήγια και άναψε τα κεριά για να κάνεις τον χώρο πιο ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό.





6. Εάν έχεις κάνει έστω τα μισά από τα παραπάνω, τότε σίγουρα θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα καινούργιο σαλόνι, με φρέσκο αέρα και αναζωογονητική ατμόσφαιρα! Η τελευταία πινελιά που μπορείς να προσθέσεις και να απογειώσεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου, είναι μία ταπετσαρία με μοτίβα. Φυσικά, επειδή το κόστος επένδυσης όλων των τοίχων θα ήταν μεγάλο και επειδή είναι πλέον πιο μοντέρνο, σου προτείνουμε να επενδύσεις μόνο έναν τοίχο με την ταπετσαρία που ταιριάζει καλύτερα με τα έπιπλα και τα χρώματα των υπόλοιπων τοίχων.

Και να θυμάσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη και ζεστασιά στο σπίτι του!