Να γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες.
Υπάρχουν...
Υπάρχουν...
όντως κάποιες διαφορές στην παρασκευή και την υφή των σοκολατών που κάνει τις ευρωπαϊκές πιο νόστιμες από τις αμερικάνικες. Πρώτα από όλα, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν μια πιο κρεμώδη υφή, ενώ περιέχουν τουλάχιστον 14% γάλα, σε σχέση με τις σοκολάτες στην Αμερική που έχουν το πολύ μέχρι 12%.
Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.
Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα.
Τέλος, μια άλλη διαφορά στην παρασκευή τους από ήπειρο σε ήπειρο, είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που αλλάζει την γεύση τους.
Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.
Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα.
Τέλος, μια άλλη διαφορά στην παρασκευή τους από ήπειρο σε ήπειρο, είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που αλλάζει την γεύση τους.