Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Σουηδία: Γυναίκα πολιτικός θύμα βίαιης επίθεσης από μετανάστες


 
  Της φώναζαν: "Γ.... πόρνη θα πεθάνεις!" όταν βγήκε βόλτα σε μια μικρή πόλη

Την περασμένη εβδομάδα, η τοπική πολιτικός... 
 
 
 
Marianne Nordin, η οποία ζει και εργάζεται στο Fagersta, έπεσε θύμα σοβαρής επίθεσης. Είναι πλέον σαφές ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους όπου το κίνητρο ήταν η πολιτική συμμετοχή της Marianne στους Δημοκρατικούς της Σουηδίας, αναφέρει το Fagersta Nyheter.

Ήταν όταν η Marianne Nordin βγήκε για μια βραδινή βόλτα στο Uddnäsvägen κοντά στο κέντρο της Fagersta, ένα μοτοποδήλατο με δύο νέους την ακολούθησε και της επιτέθηκε. Ένας από τους νέους έδωσε στη Μαριάν μια γροθιά στο στομάχι κι εκείνη κατέρρευσε. Η ίδια λέει ότι πονάει τρομερά ακόμη και μια εβδομάδα αργότερα. Επίσης υπέστη τραυματισμούς στο ένα χέρι.

Ότι το κίνητρο ήταν η πολιτική συμμετοχή της Μαριάννας στους Σουηδούς Δημοκρατικούς είναι σαφές από αυτό που είπε ένας από τους δράστες σε σχέση με την επίθεση: "Γ....νη πόρνη του SD θα πεθάνεις", με βάση τουλάχιστον όσα είπε η Marianne στη Fagersta Nyheter.

Η Μαριάν, που εργάζεται ως δασκάλα Σουηδικών για νέες αφίξεις, αναγνώρισε τους δράστες ως δύο νεαρούς άνδρες από το Αφγανιστάν. “Αναγνωρίζω από πού προέρχονται μετά από όλα τα χρόνια ως δασκάλα. Έχω ενημερώσει την αστυνομία”

Η Marianne μετακόμισε στη Fagersta από τη Στοκχόλμη πριν από τρία χρόνια με την ελπίδα ότι θα ήταν ένα ασφαλέστερο μέρος για να ζήσει. Αλλά μετά την επίθεση, κατάλαβε ότι αυτό δεν συμβαίνει και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που στο παρελθόν ήταν προβλήματα που συνδέονταν μόνο με τα προάστια των μεγάλων πόλεων έχουν πλέον γίνει πραγματικότητα στο μικρό Fagersta. Η Μαριάν πιστεύει ότι ήταν η κουκούλα που φορούσε με έμβλημα των Δημοκρατών της Σουηδίας που ώθησε τους Αφγανούς νέους να της επιτεθούν.