Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


    
  Το άρθρο αυτό του στρατηγού ε.α. Γ. Επιτήδειου γράφτηκε τον Απρίλιο του 2020,
αλλά τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια, απέδειξαν το πόσο προφητικό ήταν.

Γράφει ο Γιώργος Επιτήδειος

Τα πρόσφατα και αλλεπάλληλα γεγονότα που διαδραματίζονται στα διάφορα ΚΥΤ της χώρας μας, επιβάλλουν στην κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά... 



και αποφασιστικά με το θέμα του ουσιαστικού ελέγχου των καταυλισμών των παρανόμων μεταναστών το οποίο, έχει λάβει πλέον, απαράδεκτες και ανησυχητικές διαστάσεις. Τόσα χρόνια, λόγοι πολιτικής σκοπιμότητος και ανεπίτρεπτων εμμονών και ιδεολογικών αγκυλώσεων από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων, έδωσαν την εντύπωση στις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ότι η πατρίδα μας είναι περίπου η Γή της Επαγγελίας για κάθε παράνομη είσοδο, διαμονή και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των υπηκόων τους. Από ηλιοθεραπεία στην Ομόνοια μέχρις ατιμώρητες παράνομες πράξεις όπως κλοπές και λεηλασίες των περιουσιών των γηγενών Ελλήνων, βιαιοπραγιών εναντίον τους καί επιβολή της θελήσεως των αλλοδαπών στον κρατικό μηχανισμό.

Οι εκάστοτε αρμόδιοι, προφανώς και γνώριζαν πως οι συνεχείς ροές των λαθρομεταναστών ήταν οργανωμένες και καθοδηγούμενες από την Τουρκία. Σαφώς και είχαν υπόψη τους ότι οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι ήταν μία υγειονομική βόμβα πολλών και ποικίλλων ασθενειών. Είχαν ενημερωθεί πως αποτελούν απειλή για την εθνική μας ασφάλεια αφού ανάμεσά τους έχουν παρεισφρήσει επικίνδυνοι εγκληματίες Τζιχαντιστές καί πράκτορες των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών που τους καθοδηγούν και τους εξεγείρουν ώστε να μετατραπούν σε ένα ακόμη όργανο για την επιτυχία του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Τουρκία εναντίον μας. Γνώριζαν επίσης ότι ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί η βραδυφλεγής αυτή βόμβα η οποία, με την ανοχή τους τοποθετήθηκε στην ελληνική επικράτεια. Τώρα που η στιγμή αυτή έφθασε, λείπει από τους κυβερνώντες το θάρρος και η αποφασιστικότητα να κάνουν εκείνο που επιβάλλεται από τις περιστάσεις. Να ελέγξουν δηλαδή τους ανά την χώρα και, κυρίως τα νησιά, καταυλισμούς στους οποίους έχουν εγκαταστήσει τους παράνομους μετανάστες.

Πόσο δύσκολο είναι, ακόμη και τώρα, να τους διαχωρίσουν κατά φύλο, με εξαίρεση τις οικογένειες και να τους εγκαταστήσουν σε διαφορετικά σημεία ή περιοχές; Είναι δύσκολο επίσης να τους διαχωρίσουν κατά θρησκευτικό δόγμα; Ως γνωστόν η βασική αιτία των συνεχών διενέξεων, συγκρούσεων και τραυματισμών που συμβαίνουν μεταξύ τους, είναι το ότι ανήκουν σε διαφορετικά μουσουλμανικά δόγματα. Ποιός ο λόγος λοιπόν να καθυστερεί ο επιβεβλημένος διαχωρισμός;

Άλλη μία επιτακτική ανάγκη είναι η σωστή αστυνόμευση των καταυλισμών. Είναι κοινό μυστικό ότι σ’ αυτούς έχουν δημιουργηθεί διάφορες «μαφίες» οι οποίες ελέγχουν και καταδυναστεύουν την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων των δομών, απειλώντας τους, εκβιάζοντάς τους και υποχρεώνοντάς τους να συμμορφωθούν στις επιταγές και τις επιθυμίες των επικεφαλής αυτών των ομάδων. Είναι επίσης γνωστό ότι ο πληθυσμός των καταυλισμών ελέγχεται και κατευθύνεται από τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας. Δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτοί υποκινούν τις εξεγέρσεις και τις προβοκάτσιες που εκδηλώνονται στους καταυλισμούς διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και υποχρεώνοντας τους κατοίκους να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές γιά να δημιουργούν προβλήματα. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι οι εξεγέρσεις και οι πυρκαϊές στους καταυλισμούς της Σάμου, της Χίου και της Μόριας. Απώτερος σκοπός αυτών των αναταραχών είναι να υποχρεωθούν οι αρχές να μετακινήσουν κάποιους στην ενδοχώρα και να μείνουν κενές θέσεις τις οποίες θα φροντίσει να καλύψει η Τουρκία προωθώντας νέους λαθρομετανάστες. Η δράση των Τούρκων πρακτόρων επιβεβαιώνεται και από πρόσφατο δημοσίευμα του ανεξαρτήτου δικτύου ειδήσεων “Nordic Monitor”που εδρεύει στην Στοκχόλμη και απεκάλυψε απόρρητα έγγραφα των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών .

Όντες «κράτος εν κράτει» οι Τούρκοι πράκτορες, ελέγχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο τους ήδη κατοικούντες στους καταυλισμούς όσο και τους εκάστοτε εισερχομένους, προκειμένου να εντοπίσουν ανάμεσά τους Γκιουλενιστές που κατόρθωσαν να διαφύγουν από την Τουρκία και ήλθαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Τα στοιχεία τους τα διαβιβάζουν στις τουρκικές διωκτικές αρχές ώστε να διώξουν τους ιδίους και τους συγγενείς τους. Τελευταία «επιτυχία» τους ήταν ο εντοπισμός μίας δασκάλας η οποία κατηγορείται για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν και έμεινε σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα. Η απρόσκοπτη αυτή δράση τους αποτελεί, πέραν των ‘άλλων και προσβολή για το κύρος και την αξιοπρέπεια του κράτους μας, το οποίο διασύρεται διεθνώς. Παράλληλα όμως αποτελεί και ύβρι για τις Δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, τους ακρίτες του Έβρου και τους Έλληνες Λιμενικούς οι οποίοι, με τον πατριωτισμό, το θάρρος την υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος και την αποτελεσματικότητά τους, απέτρεψαν την εισβολή στην χώρα των λαθρομεταναστών που εξαπέλυσε τον Μάρτιο η Τουρκία, κατέστρεψαν το σχέδιο του Ερντογάν και τον εξευτέλισαν σε όλη την υφήλιο. Όμως ποιά ουσιαστική αξία θα έχει, σε βάθος χρόνου, η μεγάλη αυτή επιτυχία τους εάν το κράτος δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξουδετερώσει τον εχθρό που βρίσκεται ήδη εντός των τειχών;

Το προσωπικό των ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών, γνωρίζει τον τρόπο να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τους Τούρκους πράκτορες που δρούν στα ΚΥΤ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λάβει την σχετική εντολή. Ταυτόχρονα, προκειμένου να υποβοηθηθεί το έργο του, απαιτείται να διαταχθεί η Αστυνομία να πραγματοποιήσει έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών και την σύλληψη των δραστών των συγκρούσεων και των εμπρησμών σε Χίο, Σάμο και Μόρια. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της έρευνας, αποτελεί η κατάσχεση και ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων όλων των κατοίκων των καταυλισμών. Αυτό πρέπει να αποτελεί την πρώτη ενέργεια για όσους συλλαμβάνονται όταν εισέρχονται παράνομα στην χώρα. Πέραν των στοιχείων που θα βρεθούν, δεν θα επιτραπεί στους κατόχους τους να λαμβάνουν εντολές και οδηγίες για παράνομη δραστηριότητα.

Επιπλέον επιβάλλεται να γίνουν άμεσα αισθητά η παρουσία και η άσκηση ουσιαστικού ελέγχου από την Αστυνομία σε όλα τα ΚΥΤ. Το κράτος, έχει την υποχρέωση να επιδεικνύει την απαιτουμένη ευαισθησία και αξιοπρέπεια ώστε να επιβάλει στους αλλοδαπούς την υποχρέωση να το σέβονται και να υπακούουν στους νόμους του. Όχι να τους «χαϊδεύει» και να εξαντλεί την αυστηρότητά του στους Έλληνες πολίτες, διώκοντάς τους όταν προσπαθούν να υπερασπισθούν την περιουσία και, πολλές φορές και την ζωή τους, οσάκις απειλούνται. Ούτως ή άλλως η παρουσία ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών που κατοικούν σε δομές που βρίσκονται κοντά σε κατοικίες ή καλλιέργειες των μονίμων κατοίκων των περιοχών δημιουργεί ένα εκρηκτικό. μείγμα. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν εμπεδωθεί στους Έλληνες κατοίκους το συναίσθημα της ασφαλείας, το δικαίωμα αλλά και η ανάγκη της νομίμου αμύνης τους δεν θα αργήσει να ενεργοποιηθεί. Τότε τα πράγματα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, και οι συνέπειες θα είναι δυνατόν, μόνον να εκτιμηθούν, όχι να αντιμετωπισθούν.

Απαραίτητος είναι επίσης και ο έλεγχος από την Αστυνομία του προσωπικού των ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως των μεταναστών. Δυστυχώς ένας αριθμός από το προσωπικό αυτό, εκμεταλλεύεται την ανοχή του ελληνικού κράτους και αδιαφορεί για την υποχρέωση που έχει να σέβεται τους νόμους του. Υπακούει μόνο στις εντολές των χρηματοδοτών του, με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί στα Κέντρα και να παρανομούν εκ του ασφαλούς.

Τέλος επιβάλλεται να τονισθεί πως όχι μόνον η κυβέρνηση αλλά και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος, έχει υποχρέωση στις μελλοντικές γενεές, να μην επιτρέψει στην ΕΕ να μετατρέψει την χώρα μας σε τόπο μόνιμης διαμονής των νυν αλλά και των μελλοντικών παρανόμων μεταναστών Αυτή η επιδίωξη του ηγετικού κύκλου της ΕΕ προκύπτει, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, από τον τρόπο με τον οποίο έχει κατανεμηθεί η περιβόητη βοήθεια των 700 εκατομμυρίων Ευρώ προς την Ελλάδα . για την «αντιμετώπιση» της «προσφυγικής κρίσεως», σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε μία εποχή κατά την οποία η ελληνική οικονομία έχει υποστεί καίριο πλήγμα από την λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωναϊού και όλοι οι Έλληνες με προεξάρχοντες τους επιχειρηματίες υποφέρουν, τα 700 εκατομμύρια Ευρώ κατανέμονται, ως εξής:
α. 350 εκ. για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα . Από αυτά τα 290 εκ. προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών στην ενδοχώρα καί την ενοικίαση προσθέτων καταλυμάτων χωρητικότητος 25 χιλιάδων κλινών. Τα υπόλοιπα θα δοθούν σε μετρητά υπό μορφή επιδομάτων, σε 90.000 «αιτούντες» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
β. 50 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση και λειτουργία Συνοριοφυλάκων και Αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιάς εθνικότητος) στη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδος με την Τουρκία, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία Αξίζει να σημειωθεί πως κατά δήλωση των επισήμων αρχών της Βουλγαρίας, την περίοδο της κρίσεως στον Έβρο δεν υπήρξε ούτε μία απόπειρα παράνομης εισόδου σε βουλγαρικό έδαφος!
γ. 50 εκατομμύρια για τον εφοδιασμό των Κέντρων με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, για τους αλλοδαπούς και για την πρόσληψη προσθέτου ιατρικού προσωπικού (από ΜΚΟ) και υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου.
δ. 220 εκ για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά,
ε. 25 εκατομμύρια ευρώ «για υποστήριξη σε βασικές δραστηριότητες προστασίας οικογενειών και την παροχή συναφών υπηρεσιών στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ στην Λέσβο»
στ. 10 εκ,. ευρώ θα δοθούν στις υπηρεσίες του Frontex,
ζ. 35 εκ έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται για την μεταφορά από τα κέντρα προσφύγων σε ξενοδοχεία της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου καθώς και της ενδοχώρας..
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η Ελλάδα δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια για να ασφαλίσει τα σύνορά της και να ενισχύσει τους μηχανισμούς της για την αποτροπή της παράνομης μεταναστεύσεως, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ούτε ένα μικρό φιλοδώρημα για την παροχή τόσο πολυτίμων υπηρεσιών στην ΕΕ η οποία ουσιαστικά «σήμανε νομή» για να καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο λαθρομετανάστη, να προτιμήσει την Ελλάδα

Με δεδηλωμένη την απειλή του Ερντογάν ότι, μόλις λήξουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού η Τουρκία θα επαναλάβει τις δραστηριότητές της στην Ανατ. Μεσόγειο επιβάλλεται να μην επιτρέψουμε την δράση της «Πέμπτης Φάλαγγος». Θετικά προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και η άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας χορηγήσεως ασύλου ώστε να γίνει γνωστό σε ποιούς θα χορηγηθεί και ποιοί θα επαναπροωθηθούν ή θα κατανεμηθούν αναλογικά σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος των ΚΥΤ και η άρνηση της αποδοχής άλλων «μεταναστών» είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας επιβίωση και ως τέτοια υποχρέωση πρέπει να αντιμετωπισθεί.

(Χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» καί το pronews.gr)

Γεώργιος Επιτήδειος
Αντγος ε.α
τ. Ευρωβουλευτής